bokomslag Inte riktigt enligt plan

Här är Paula som gifter sig med Didde, fast hon nog egentligen inte är särskilt kär i honom, och Tom som är ihop med Sara, men förälskad i Paula. Det är Östermalm och lite Söder och mycket champagne och shots och överklassens inte särskilt diskreta charm med rödvins-yra nakenbad och ohämmat sex med välhängda discjockeys. Och så några nypor förtvivlan och sorg och allmän världssmärta.

Allt som händer läggs ut på Instagram och vill man visa hur kär man är, då sätter man dit en intimtatuering så intimt som möjligt eller köper en förlovningsring för 32 000 kronor. Lite outhärdligt är det. Pappas flickor, pappas pojkar, pengar är aldrig något problem, alla bor i lägenheter i stadens dyraste kvarter och har stenkoll på statusmarkörerna.

Jag tänker att jag i stället borde läsa något av Hemingway eller Dostojevskij och få kontakt med mina djupare och ädlare känslor, men boken är svår att lägga ifrån sig. Här finns en del att känna igen sig i för läsare boende inom tullarna. Här finns en del att förfasa sig över för läsare boende utanför tullarna. Till råga på allt slutar den lyckligt.

Av KENNETH GYSING Bokredaktör

Mest läst