Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Bokredaktören: Här är mina 3 bästa julklappstips

17 nov, 2023 
AvKenneth Gysing
Kenneth Gysing, Feminas bokredaktör ger julboktips
Feminas Kenneth Gysing tipsar om tre böcker som skapar julstämning.
Annons
This or That med David Batra- årets julvärd 2023Brand logo
This or That med David Batra- årets julvärd 2023

Det lackar mot jul, och då passar det bra med några hårda klappar. Det går förstås också utmärkt att läsa dem som uppvärmning inför julen – här tre boktips för rejäl julstämning!

Tomten, Jonas Karlsson (Akt förlag)

Tomten, julnovell av Jonas Karlsson, bokomslag

I Jonas Karlssons nyskrivna (jul)novell möter vi William som tänker att han ska ordna en tomte till lillasystern Elin. ”Man borde ha en tomte på julafton, tänkte William. En farbror med vitt skägg som kom med julklappar och önskade god jul och sådant. Inte så mycket för hans egen skull som för Elins. William var stor nu. Han hade fått skåp i skolan och egen dator och börjat med procent i matten. Han behövde ingen tomte. Men han unnade gärna sin lillasyster en.”

Annons

Det visar sig dock att tomtar inte alltid är som man tänker sig att de ska vara! Passar fint som högläsning mellan efter lutfisken – och innan Tomten kommer!

Inte vilken julmarknad som helst, Barbara Kjellström (Lind & Co)

Inte vilken julmarknad som helst av Barbara Kjellström, boksomslag

Charlotta Silverstake har flyttat från en stor våning på Östermalm till en liten håla på landet där hon startat ett nytt liv omgiven av höns, katter och trevliga grannar. Men det är lite si och så med ekonomin, kanske kan man starta i gång ett gammalt tegelbruk i grannskapet? Men först en rejäl julmarknad, och kanske en liten romans med charmige Calle. Juligt mysig feelgood!

Annons

Hur blir det med julen?, Jessika Devert & Annika Devert (Printz)

Hur blir det med julen, Jessika & Annika Devert, boksomslag

Tre systrar, Anki, Susanne och Jenny, har trots att de är mycket olika sinsemellan, alltid stått varandra nära. Men när deras pappa dör, visar det sig att de haft vitt skilda relationer till honom. Och hur ska de nu fira julen, som alltid firats i det trivsamma familjehemmet? Och mitt i bodelningen tycks det som att pappan haft fler barn än de tre systrarna. Ska Tomten komma med fler syskon (och inte bara klappar)? Hur många ska egentligen samlas kring julbordet i år?

Varmt och underhållande om familjehemligheter.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons