Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Boktipsen som får dig att må bra

25 nov, 2015 
AvFemina
Annons
omslag-Hemligheten-pa-Mercy-Close

Det rättvist bortglömda boybandet Laddz ska återförenas, men en av medlemmarna har försvunnit spårlöst. Privatdetektiven Helen Walsh får i uppdrag att snoka upp honom och eftersom hon är pank, hemlös och deprimerad kan hon inte tacka nej. Keyesfansen är kluvna inför den här boken, men hon är en hysteriskt rolig berättare som tar den lite för långa storyn i hamn.

omslag-Den-fantastiska-berattelsen-om-fakiren-som-fastnade-i-ett-IKEA-skap

Indisk fakir drar till Frankrike för att köpa spiksäng på Ikea, men hamnar snart på ofrivillig drift genom Europa. På resan möter han karaktärer ur alla samhällsklasser, från fala damer till papperslösa flyktingar. Urtypen för en ”galen skröna” med en hel del plumpa stereotyper, men stundtals glimtar en kritik mot det slutna Europa.

Annons
omslag-Britt-Marie-var-har

62-årig hemmafru och städmissbrukare lämnar sin man och sin hemstad och landar i Borg. Denna avfolkningshåla har ännu sämre marknadsförutsättningar än hon, men här hittar hon trots allt sin uppgift: att träna den lokala fotbollsklubben. En känslostark men rörande feelgood- om att ta en smäll, resa sig och gå vidare.

omslag-Vi

Medelålders par ger sig ut på Europasemester med sin odräglige tonårsson. Hustrun har just flaggat för skilsmässa och maken försöker vinna henne tillbaka. Det går på många sätt åt skogen, men Nicholls lyckas i sin välskrivna berättelse få fram allt det sorgliga och det roliga som hinner ske under en lång relation.

AV STAFFAN WILSSON

Annons