Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Boktipset – redaktionen väljer.

24 maj, 2013 
AvFemina
Annons

“Jag har precis läst ut Silvia Avallones Stål (Natur & Kultur). En riktigt, riktigt bra bok. Det enda negativa är att den romantiska drömmen om Italien försvann. Här skildras avigsidan rakt av och den kommer jag inte att kunna blunda för nästa gång jag besöker Italien.”

“Jag älskar Haruki Murakami men har av någon anledning aldrig blivit färdig att ta mig an hans förmodligen mest kända bok: Fågeln som vrider upp världen. Men nu när jag nu väl har börjat, är det en bok som är lätt att förlora sig i.

Det är science fiction, dröm och deckare på en och samma gång. I stora drag handlar den om huvudkaraktären Torus jakt på sin otrogna hustru och de udda personligheter han möter på vägen. Trots att jag inte ens kommit halvvägs kan jag varmt rekommendera boken!”

“Jag sitter på tåget och läser och får bita mig hårt i läppen för att inte börja stortjuta. Joan Didions Blå Skymning handlar om att förlora en dotter, att åldras och om att alla insikter kommer senare. Att kunna leva i nuet och förstå och respektera att alla är egna individer är svårt. Jag kämpar själv med det varje dag.

Didions bok är magisk och ställer allt på sin spets. Och trots att jag har hört och känt det förut så blir vår egen dödlighet ännu mer uppenbar. Boken borde vara obligatorisk läsning för alla.”

Annons