Artikeln innehåller reklamlänkar

Silvia Avallones Stål (Natur & Kultur).
Lotta Hansson, redaktör inredning & mat.

“Jag har precis läst ut Silvia Avallones (länk till Adlibris)Stål (länk till Adlibris) (Natur & Kultur). En riktigt, riktigt bra bok. Det enda negativa är att den romantiska drömmen om Italien försvann. Här skildras avigsidan rakt av och den kommer jag inte att kunna blunda för nästa gång jag besöker Italien.”

Haruki Murakami Fågeln som vrider upp världen
Sarah Thörnqvist, redaktör mode

“Jag älskar Haruki Murakami men har av någon anledning aldrig blivit färdig att ta mig an hans förmodligen mest kända bok: Fågeln som vrider upp världen (länk till Adlibris). Men nu när jag nu väl har börjat, är det en bok som är lätt att förlora sig i.

Det är science fiction, dröm och deckare på en och samma gång. I stora drag handlar den om huvudkaraktären Torus jakt på sin otrogna hustru och de udda personligheter han möter på vägen. Trots att jag inte ens kommit halvvägs kan jag varmt rekommendera boken!”

Joan Didions Blå Skymning
Caroline Löfgren, layout och webbredaktör

“Jag sitter på tåget och läser och får bita mig hårt i läppen för att inte börja stortjuta. Joan Didions Blå Skymning (länk till Adlibris) handlar om att förlora en dotter, att åldras och om att alla insikter kommer senare. Att kunna leva i nuet och förstå och respektera att alla är egna individer är svårt. Jag kämpar själv med det varje dag.

Didions bok är magisk och ställer allt på sin spets. Och trots att jag har hört och känt det förut så blir vår egen dödlighet ännu mer uppenbar. Boken borde vara obligatorisk läsning för alla.”

Mest läst