2:37

Efter reklamen: Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

(2:37)

Slå på ljud

Utan att spoila för mycket men finalen av Bonusfamiljen säsong 4 blev minst sagt dramatisk. Kommer Sima verkligen att flytta till Malmö, ska Katja strypa sin moder och – hur ska det gå för Patrik och Lisa?

Att den Kristallen-belönade tv-serien ska bli långfilm med titeln Länge leve bonusfamiljen har tidigare bekräftats genom ett pressmeddelande från Svenska filminstitutet. Felix Herngren regisserar, Moa Herngren står för manus och inspelningarna har nyligen dragit i gång, bland annat i en villa i Sundbyberg norr om Stockholm.

– Det är jättekul att det blir en långfilm också, säger Christer Lindarw, 68, som är en del av casten bredvid huvudrollsinnehavarna Jerka Johansson och Vera Vitali.

Vera Vitali om mammalivet: Det har jag lärt mig från Bonusfamiljen

Vågade släppa fåfänga och manus

Kostymdesignern och show-mannen gjorde entré i tredje säsongen och spelar butiksbiträdet Danny som blev dumpad på Mallorca och har flyttat hem till sin kompis Marianne Mörcks karaktär Bigge.

– Jag var lite rädd första omgången, jag hade ju inte gjort film och tv på det sättet, men den här säsongen som sänds nu var det roligare. De hade ökat på min roll. Nu är jag en i familjen mer eller mindre, säger Christer Lindarw och berättar att han har vågat släppa mer på både manus och fåfänga.

– I början tänkte jag "jag kommer att göra bort mig" och "usch, ska de filma från det hållet". Nu är jag lite mer självsäker och tänker att jag får se ut hur som helst och bara kör. Då blev det mycket bättre.

Nu vet han också att man inte behöver säga e x a k t som det står i manus.

– I början lärde jag mig replikerna ordagrannt och fick en chock om någon svarade annorlunda, säger han och skrattar.

– Den där Fredrik Hallgren som spelar strulige Martin säger ju inte en siffra rätt. Jag var så svettig och höll på att bli tokig. Nu kan jag också smälla till med något om jag vill.

Christer Lindarw har fått nya fans med Bonusfamiljen

Efter varje nytt avsnitt påhejas Christer Lindarw, som tidigare i höstas fick ta emot Det svenska humorpriset för sina 40 år med dragshow-gruppen After Dark, av kollegorna i artistbranschen. Marie Serneholt, Eva Dahlgren och Niklas Strömstedt är bara tre av alla som hyllar hans skådis-insatser på Instagram.

Men rollen som Danny har också inneburit en ny publik och fanskara.

– De som kommer fram nu på stan är alltifrån damer till tonårsflickor som frågar "Det är du är Danny i Bonusfamiljen va, får vi ta en selfie med dig?". Jag tänker "är det detta som ska stå på gravtavlan nu?" ha ha. Att jag har showat i 40 år har de ingen aning om. De är inte ens imponerade av det, berättar Christer Lindarw.

Christer Lindarw tilldelades Det svenska humorpriset på Barncancergalan.

Christer Lindarw fick ta emot Hederpriset till Gösta Ekmans minne på Barncancergalan,

TT

Han ler, tycker att det är kul, men det finns ett aber. Ett inte så litet.

– Jag ska inte säga att jag inte vill ha någon mer roll, man får gärna komma med fler förslag, men det här med tidiga mornar... det är förskräckligt! När de säger att jag ska infinna mig klockan 05.20 för smink, vara färdig för set 06.30 och börja filma klockan sju, kan jag inte sova. Jag som brukar säga "lägger jag mig före tre, lägger jag mig tidigt.

Filmen ”Länge leve bonusfamiljen” har förväntad biopremiär nästa år och i februari 2022 är Christer Lindarw aktuell med After Darks comeback-show på Vasateatern i Stockholm.