Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Cornelis-skådespelaren sörjs av exfrun efter sin tragiska bortgång

22 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPONTUS LUNDAHL / TT
Hans Erik Dyvik Husby, som spelade Cornelis Vreeswijk i Cornelis, har gått bort 49 år gammal.
Han sörjs av sina vänner och kolleger, och sin exfru Gro Skaustein Holven som han har ett barn med.
”Det kändes som att vi levde ett helt liv tillsammans”, skriver hon på Facebook.
Annons
Så stöttar du någon i sorgBrand logo
Så stöttar du någon i sorg

Norska Hans Erik Dyvik Husby slog igenom under artistnamnet Hank von Helvete i rockbandet Turbonegro. Bandet nådde internationella framgångar, men många svenskar förknippar främst Hans Erik med hans rollprestation i Cornelis, där han spelade folkkära trubaduren Cornelis Vreeswijk.

I fredags kom det tragiska beskedet att Hans Erik Dyvik Husby har gått bort, bara 49 år gammal. Hans manager och nära vän, Boye Nythun, bekräftar att artisten hade sett positivt på framtiden och gjort optimistiska planer – men att hans kropp inte orkade med.

– De senaste månaderna har varit extra jobbiga för honom, och tyvärr blev summan av det hårda livet för mycket för honom. Hans-Eriks kropp orkade inte längre. Han hittades ute i Slottsparken. Hans kropp hade bara sagt stopp, säger Boye Nythun till Se og Hør, skriver Expressen.

Annons

Exfruns sorg efter Cornelis-skådespelaren

Hans Erik sörjs såklart av vänner, kolleger och fans, men också av sin exfru Gro Skaustein Holven, som han hade en stormande relation med. De var gifta mellan 2009 och 2014, och fick en dotter tillsammans. När de skilde sig var de vänner, men äktenskapet hade kraftiga upp- och nedgångar.

”100 känslor, och nu blev det verkligt. Och det gör ont. Jag blev älskad och hatad, jag älskade och hatade tillbaka”, skriver Gro i ett inlägg på Facebook, rapporterar Expressen.

Hon fortsätter:

”Allt kommer böljande tillbaka, på gott och ont. För det var både och. Men jag tyckte om dig och önskar att du visste hur många som gjorde det. Sorgen efter dig går i försoningens tecken”.

The Storytellers – Lyssna med MarkizBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Markiz
Annons