Första säsongen av Making a Murderer släpptes sent i december 2015, när en hel värld törstade efter true crime med kvalité. Den omskakande historien om Steven Avery var så omtalad att det ett tag kändes som att varenda person man pratade med under början av 2016 hade sett den Emmy-vinnande serien.

Läs även: True crime-klassikern ”The Staircase” får fortsättning på Netflix

Första säsongen introducerade tittarna för fallet om Steven Avery, hur han 1985 dömdes för våldtäkt och modförsök. Han friades efter 18 år i fängelse tack vare nya DNA-spår, för att bara några år senare åtalas för mordet på fotografen Teresa Halbach tillsammans med hans systerson Brendan Dassey.

I den andra säsongen återvänder dokumentärmakarna Laura Ricciardi och Moira Demos till fallet med den mordåtalade Steven och hans medåtalade systerson Brendan. Den nya säsongen får, precis som den första, 10 avsnitt där man går på djupet och granskar den fällande domens konsekvenser för alla inblandade i fallet.

– Steven och Brendan, deras familjer och undersökande team har än en gång släppt in oss, och gett oss en inblick i det komplexa nät som utgör det amerikanska rättssystemet. Den första säsongen dokumenterade de åtalades upplevelser, i den andra säsongen följer de dömda och fängslade, två män som fått livstidsstraff för brott som de hävdar att de inte begick, säger filmskaparna Ricciardi och Demos.

Läs även: Bästa ljudböckerna 2018 – 10 boktips!

Vi får också stifta en ny bekantskap med Averys advokat, Kathleen Zellner, som kämpar för att bevisa Averys oskuld.

Andra säsongen av Making a Murderer har premiär på Netflix 19 oktober.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Läs även:

Här är första glimtarna från säsong 8 av Game of Thrones

7 skrämmande dokumentärer om sekter

Se trailern till Netflix-filmen om Utøya – 22 July

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: