Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar
0:51

Efter reklamen: Hollywoodstjärnorna som började sin karriär med skönhetstävlingar

(0:51)

Slå på ljud

För den som ännu inte haft möjlighet att se sommarens streamingsuccé börjar The White Lotus med att en kista lastas ombord på ett flygplan. Tiden spolas tillbaka en vecka och vi får se vad som egentligen har hänt på lyxhotellet The White Lotus på Hawaii, dess gäster och personal. Vem ligger i kistan och varför?

The White Lotus klär av överklassen

HBO-serien är skapad av Mike White, tidigare känd för att ha skrivit manus till Dawson’s creek och School of rock bland annat, och cirkulerar kring framgångsrika, rika, vita människor. Besvärliga och bortskämda människor som under den putsade ytan mår dåligt i sina lyxsviter.

HBO

Med stor humor och knivskarp satir klär de sex delarna av och blottar de fula fläckarna i den mänskliga naturen

Knappt hade liket från första säsongen kallnat förrän det basunerades ut att det blir en säsong 2 av The White Lotus – och direkt skapades två läger.

Fansen som ansåg sig ha blivit bönhörda och kritikerna som frågade sig om man verkligen vill ha en andra säsong. Det kan ju bara bli urvattnat och sämre med andra skådespelare och karaktärer, väl?

Här är favoriterna från första säsongen av The White Lotus:

Connie Britton – spelar karriärkvinnan Nicole Mossbacher

Skådespelaren Connie Britton vid premiären av HBO-serien The white lotus.
TT


Vd:n och karriärkvinnan Nicole Mossbacher (bara namnet är ju perfekt!) checkar in på hotellet med tre bortskämda tonåringar och sin smått neurotiske man Mark (underbart spelad av Steve Zahn), som hon bossar över med samma osympatiska stajl som hon verkar leda sitt företag.

För den som får en klump i halsen av ”Clear eyes, full hearts, can’t lose” kan glädja sig åt att Connie Britton som kunde upplevas ett uns tillbakahållen i rollen som Tami Taylor i Friday night lights – får ta ut svängarna rejält i The White Lotus.

Mamma Mossbacher är brackig, dryg och alldeles underbar.

Alexandra Daddario – spelar nyblivna lyxhustrun Rachel

TT

Under båtresan till lyxresorten kan de inte hålla fingrarna ifrån varandra. Lyckan sprakar om det nygifta och perfekta paret Shane Patton (spelad av Jake Lacy, känd från nionde säsongen av The Office) och hans Rachel.

Men smekmånaden på The White Lotus blir ett stresstest utan dess like närfrilansjournalisten Rachel inser att hon gift sig med en douchebag som inte klarar att njuta av bröllopsresan eftersom de har fått näst bästa sviten.

Svenskarna som har en stjärna på Walk of Fame i Hollywood

Alexandra Daddario som spelar rollen som motvillig nybliven lyxhustru hade sin första större roll i tv-serien All my children och var med i True detective.
I en intervju med Time berättade skådespelaren att hon aldrig hade kunnat ana att The White Lotus skulle blir en sån succé och medgav att hon tackade ja för att ha något att göra under pandemin i princip:

”Jag upplevde samma panikartade skräck som många av oss gjorde, och så dök den här möjligheten upp. Det var en positiv överraskning att få göra något så här makalöst under lockdown”, säger Alexandra Daddario till Time.

Jennifer Coolidge – spelar kärlekstörstande Tanya McQuoid

Jennifer Coolidge på premiären av HBO-serien "The White Lotus",
TT

Tanya McQuoid checkar in i paradiset på Hawaii som en rik, skör spillra. Märkt av livet, spriten och ensamheten har hon rest till Hawaii för att sprida sin mammas aska i havet. Jennifer Coolidge som vi känner från tidigare strålande insatser som Stiflers mom och i Legally Blonde-filmerna, har tokhyllats efter insatsen som den krackelerande överklasskvinnan i The White Lotus.

Manusförfattaren Mike White har berättat att han skrev rollen med Jennifer Coolidge i åtanke, medan den 59-åriga skådespelaren själv var nära att tacka nej.

I höst kan vi se mer av underbara Jennifer Coolidge i filmen Swan Song.

Sydney Sweeney – spelar odrägliga Olivia Mossbacher

Sydney Sweeney på premiären av "The White Lotus".
TT

Olivia Mossbacher är dottern till it-höjdaren Nicole som läser Freud och Camille Paglia vid poolkanten, samtidigt som hon tillsammans med sin syrliga medföljande väninna Paula (spelad av Brittany O’Grady) hånar allt och alla.

23-åriga Sydney Sweeney som gör rollen som odrägliga Olivia har vi tidigare bland annat sett i rollen som Eden i The Handmaides Tale och i tv-serien Euphoria.

Nytt på Netflix i september – alla filmer och serier

Murray Bartlett – spelar hotellchefen Armond

Bakom det påklistrade proffs-flinet som hälsar gästerna välkomna till hotellet döljer sig en ångestriden och otursförföljd hotellchef som inte så lite påminner om en demonisk Basil Fawlty i Hawaii-skjorta.

Föreståndaren och den nyktra alkoholisten Armond står på gränsen till ett nervsammanbrott och varje dag med gästerna som aldrig är nöjda, triggar mot ett återfall. Murray Bartlett som är ett bekant ansikte från tv-serierna Looking och Tales of the city står i första säsongen av The White Lotus för en helt episk scen som vi aldrig sett tidigare. Utan att avslöja för mycket och gå in på detaljer, men den innehåller bajskorvar i motljus.