Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Därför ska Jennifer Lawrence ta en paus som skådespelare

20 feb, 2018 
AvSofia Börjesson
Förutom i "Red Sparrow" som nyligen hade premiär kommer Jennifer Lawrence inte att synas på vita duken den närmaste tiden. Hon har nämligen bestämt sig för att pausa sitt skådespelande till förmån för att engagera unga människor politiskt.
Annons

Skådespelerskan Jennifer Lawrence har bestämt sig för att ta ett års paus från skådespelandet. Nu vill hon istället fokusera helhjärtat på att få unga människor att engagera sig mer politiskt.

Inför premiären för hennes senaste film Red Sparrow, där Lawrence spelar en rysk spion, berättade hon om den kommande pausen för Entertainment Tonight.

”Jag kommer att ta ett års paus. Jag kommer att jobba med en organisation som är en del av Represent.Us och försöka få unga att engagera sig politiskt på lokal nivå.”

Represent.Us är en politiskt obunden, ideell organisation vars syfte är att få igenom tuffa antikorruptionslagar i städer och stater i USA, och att få ett stopp på ”den legaliserade korruption som har kommit att definiera den moderna politiken”.

Jennifer Lawrence har länge engagerat sig i kvinnofrågor genom bland annat Represent.Us och hon har även startat en egen fond, Jennifer Lawrence Foundation, för att stötta välgörenhet för att hjälpa unga människor, uppmuntra till medvetenhet och få dem att intressera sig för konst.

Förra månaden deltog hon i US Women’s March tillsammans med bland andra Cameron Diaz och Adele.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons