Bästa deckarna just nu

Vissa klara inte av läskiga böcker. Andra älskar dem. Att inte kunna lägga ifrån sig en bok utan plöja sida efter sida är ett riktigt bra betyg till författaren. Här tipsar vi om 10 riktigt läskiga böcker, för dig som gillar spänning. Flera av böckerna finns dessutom till riktigt bra pris om du köper dem via Feminas shop!

De Aderton

Författare: Anton Berg

Handling: Om du gillar konspirationsteorier och böcker som anknyter till verkliga händelser är De Aderton verkligen något för dig. Här får du följa radiojournalisten Axel Sköld som hittar ett märkligt samband, en och samma person verkar inblandad i tre historiska dödsfall.

Råttkungen

Författare: Pascal Engman

Handling: I Råttkungen får polisinspektör Vanessa Falk ta sig an en av de mörka rörelser som just nu håller till på internet. Kvinnahatande incels, det vill säga män som förenas i att söka upprättelse från alla de kvinnor som inte mött deras blickar.

Det som göms i snö

Författare: Carin Gerhardsen

Handling: Den här boken är riktigt svår att lägga åt sidan. Tre sällskap har kört förbi samma ravin, men bara en har lämnat någon att dö. En psykologisk thriller som är helt oförutsägbar och djupdyker i skuld, hat och destruktiva relationer.

Förövarna

Författare: Nora Roberts

Handling: En thriller som berör med sitt starka ämne, våld mot barn. Vi får följa Zane som till slut vågade stå emot sin våldsbenägna pappa, när han efter 20 års frånvaro återvänder till sin barndomsstad. Det blir tydligt att syskonens trauma är långt från över.

Skuggjägaren

Författare: Camilla Grebe

Handling: På 40-talet i Stockholm hittas en kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren. 30 år senare hittas en kvinna mördad i en förort till huvudstaden, tillvägagångssättet är detsamma. Skuggjägaren är en prisad kriminalroman som handlar om ett mord som sträcker sig över flera årtionden.

Offer 2117

Författare: Jussi Adler-Olsen

Handling: Den här boken fångar dig direkt och handlar om Assad som arbetar på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vem är Assad? I Jussi Adler-Olsens tidigare böcker har han varit en anonym person, nu får vi lära känna honom på djupet.

Förrädare

Författare: Manda Scott

Handling: En kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike och allt som skulle hjälpa polisen att få fram hennes identitet har skickligt eliminerats – precis på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under andra världskriget. Det här är en prisad deckare som engagerar dig som läsare starkt.

 

Bränd Himmel

Författare: Gilly Macmillan

Handling: En psykologiska thriller om en mamma som tappar bort sin son under en söndagsutflykt och hur ett ögonblicks ouppmärksamhet kan få ödesdigra konsekvenser. Boken belyser även hur hårt vi straffar mödrar, när de inte är perfekta.

 

När repet brister

Författare: Belinda Bauer

Handling: Det här är en thriller som är svår att lägga undan, när du väl börjat läsa. Vi får följa gravida Catherine som en dag upptäcker en kniv och ett meddelande på sin säng. ”Jag kunde ha dödat dig”, står det på lappen. Vad hon inte vet är hon dragits in i en historia som som började en augustidag tre år tidigare, då en pojke och hans två systrar såg sin mamma för sista gången.

 

De drabbade

Författare: Wahlström & Widstrand

Handling: En kvinna hittas död i en sommarstuga utanför Dalby, Skåne. Hon har dessutom kroppen full av fentanyl, visar det sig. Vem ville mörda sjukvårdsstrategen Carolina Broms? Vilka kände till att hon befann sig i sommarstugan och varför hade de anledning att leta upp henne?

LÄS MER:

Böckerna du inte får missa i mars!

Böckerna du måste läsa i år – 8 böcker alla kommer prata om

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: