Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Det handlar om bröstcancer – 7 böcker att läsa

12 okt, 2015 
AvNadja Jönsson
Annons

Kanske väcker oktobers Rosa bandet-kampanjer en hel del tankar, frågor eller minnen? Finn svar och dela andras erfarenheter av bröstcancer genom böckernas värld.

Jag-vill-fan-leva-omslag
Jag vill fan leva. Kampen mot bröstcancer, av Karin Björkegren Jones (Pocketförlaget, 2014)

Karin Björkegren Jones är journalist, Femina-skribent och yogalärare. 2012 fick hon diagnosen inflammatorisk bröstcancer. Här får vi följa henne under ett år tills hon blir friskförklarad.

9789163761058
Den lille jäveln. En bok om cancer, av Maria Håkansson, (Vulkan, 2014)

Maria var bara 27 år när hon kände en knöl i bröstet och fick sin bröstcancerdiagnos. Detta är hennes berättelse, inklusive en tipslista med saker som underlättade hennes vardag.

frank_brostresan_lisabjorner-brostresan
Bröstresan, av Ulrika Palmcrantz, (Frank förlag, 2011)

Vid ett vanligt rutinbesök fick journalisten Ulrika Palmcrantz sitt bröstcancerbesked 2010. Och hon började skriva dagbok. Bröstresan bjuder på sorg och svårigheter, men också hopp och livskraft.

ar-jag-fortfarande-Vacker-omslag

Tjugofyra cancerdrabbade kvinnor delar med sig av sina tankar kring behandlingar, utseende, relationer och rädslor – men även tacksamhet och glädje.

att-sta-brevid-cancer-omslag

För de som drabbas av cancer, utan att själv vara sjuka. De som står nära och försöker vara starka, men också har sin egen oro och sorg att ta hand om.

en-sorts-karlek-omslag

En historia i romanform – med mannens perspektiv. Sten och Carmen bor i Amsterdam och är unga och framgångsrika. Då Carmen drabbas av bröstcancer flyr Sten in i arbete och nöjen.

PS!
När du blir ”flintis” kan pappa köra mig till fritids då? av Anneli Andersson, (Anelia, 2004)

Den här boken har många år på nacken, men leta på antikvariat, bibliotek eller sjukhusbibliotek, för blotta titeln är ju hjärtskärande… Anneli Anderssons bok om att leva med bröstcancer har en personlig del och en uppslagsdel om cancer från A-Ö.

Annons