Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Det kommer en ny film om Pippi – görs av Harry Potter-producent

02 okt, 2019 
AvEmma Castman
2020 fyller berättelsen om Pippi Långstrump 75 år – och det firas med en ny spelfilm. Producenten bakom filmen är David Heyman, känd för att bland annat ha arbetat med Harry Potter.
Annons

De tre första böckerna om Pippi Långstrump publicerades mellan 1945 och 1948 – och sedan dess har de översatts till 77 språk och sålts i över 66 miljoner exemplar. Nästa år fyller berättelsen om världens starkaste flicka dessutom 75 år – och nu står det klart att det lagom till jubileet kommer att komma en ny spelfilm om henne.

Den nya spelfilmen är ett samarbete mellan Studiocanal och Heyday Films, som bland annat ligger bakom Paddington-filmerna, samt Astrid Lindgren Company.

I ett pressmeddelande uttalar sig Nils Nyman, Astrid Lindgrens barnbarn och vd för Astrid Lindgren Film, om samarbetet och nyheten:

”Vi är säkra på att vi har hittat ett team som kan förstå och uppskatta Pippi Långstrumps fulla värde och utveckla en film som kan fånga både lekfullheten och tyngden i min mormors verk”.

Produceras av David Heyman från Harry Potter

Producenter för den nya spelfilmen om Pippi Långstrump är David Heyman, Jeffrey Clifford och Rosie Alison. Den förstnämnda är grundare till Heyday Films och den som tidigare arbetat med Harry Potter. Heyday Films har även gjort produktioner som Gravity och Once upon a time in Hollywood.

Annons

I pressmeddelandet som offentliggör nyheten om den nya spelfilmen säger David Heyman att han ser fram emot att få göra en ”filmadaption kring den briljanta och tidlösa Pippi Långstrump”.

Inga skådespelare till den nya filmen om Pippi Långstrump har ännu offentliggjorts, och det finns inte heller något exakt premiärdatum.

Foto: Bo-aje Mellin Bam/TT

Läs mer:

Annons