Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Disney plus kommer till Sverige i september

07 maj, 2020 
AvEmma Castman
Efter månader av väntan står det äntligen klart när Disney plus kommer till Sverige. Här är allt vi vet!
Annons

I november förra året lanserades Disney plus i USA, och bara första dygnet tecknades tio miljoner abonnemang. Därefter har streamingtjänsten lanserats i bland annat Kanada och Holland, och enligt företaget räknar man med att nå mellan 60 och 90 miljoner prenumeranter inom fem år.

Frågan som många har ställt sig är när Disney plus kommer till Sverige. Ursprungsplanen var att lansera tjänsten i de nordiska länderna under mars månad, premiären sköts sedan upp till sommaren – för att slutligen skjutas upp igen. Nu står det nämligen klart att Disney plus kommer till Sverige först i september. Nästan ett år efter att tjänsten blev tillgänglig i USA.

Det var i samband med att företaget presenterade sin senaste delårsrapport som de berättade att lanseringen av tjänsten flyttas fram i bland annat Sverige, det rapporterar den amerikanska sajten Cnet.

En av anledningarna till förseningen ska vara att Disney ännu inte lyckats få loss alla de rättigheter som krävs.

Annons

Innehåll på Disney plus – det här kan du se

Förutom Disneys egna filmer kommer produktioner från bland annat Pixar, Marvel och National Geographic att finnas tillgängliga på den nya streamingtjänsten.

Exempel på serier och filmer som kommer gå att streama är klassiker som Djungelboken och Robin Hood, flera Star wars-produktioner samt alla 29 säsonger av The Simpsons.

Enligt Disney kommer innehållet på tjänsten dock att skilja sig åt mellan olika länder. Hur detta påverkar Sverige vet vi ännu inte.

Foto: TT, Disney

LÄS MER:

Annons