Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Dolly Partons nya karriärdrag – blir deckarförfattare

12 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAFF-USA/Shutterstock
Dolly Parton är inte bara artist, låtskrivare, skådespelare och entreprenör – nu kan hon också kalla sig författare.
Artisten har skrivit en deckare med författaren James Patterson, som ska släppas nästa år.
— Det har varit en ära – och jäkligt roligt – att jobba med den ohärmbara Dolly Parton, säger Patterson i ett pressmeddelande.
Annons
TV: Visste du det här om Dolly Parton?Brand logo
TV: Visste du det här om Dolly Parton?

Dolly Parton är verkligen en mångsysslare – under sin tid i rampljuset har hon inte bara skrivit tusentals låtar åt sig själv och andra, hon har också turnerat världen runt, skådespelat, drivit nöjespark och engagerat sig i humanitära frågor. 75 år gammal tar hon nu ett nytt steg i karriären, och debuterar som deckarförfattare.

Tillsammans med författaren James Patterson har hon skrivit boken Run, Rose, run, som ska släppas i mars nästa år. Boken handlar om Rose, en ung kvinna som flyttar till Nashville för att försöka slå igenom som artist, och behandlar teman som att bryta normer och överkomma trauman. Run, Rose, run har inspirerats av Dolly Partons eget liv.

– Jag skulle inte kunna vara mer exalterad än jag är över att släppa min första roman Run, Rose, run tillsammans med den fantastiska James Patterson, säger Dolly Parton i ett pressmeddelande, som New York Post publicerat.

Annons

Dolly Parton släpper album till boken

James Patterson, som under karriären bland annat har jobbat med Liza Marklund, säger att han är glad över att ha fått jobba med Dolly Parton.

– Det har varit en ära – och jäkligt roligt – att jobba med den ohärmbara Dolly Parton, som jag länge har beundrat för hennes musik, historieberättande och enorma generositet.

I samband med boksläppet kommer Dolly Parton också släppa ett album med låtar baserat på situationer från boken.

– Det fascinerande med det här projektet är att läsupplevelsen förstärks av att lyssna på albumet, och vice versa, säger Patterson i pressmeddelandet.

TV: Se 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrarBrand logo
TV: Se 5 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar
Annons