Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Elisabeth Debicki spelar Diana i avslutet på The Crown

17 aug, 2020 
AvLovisa Svedlund
Äntligen står det klart vem som ska spela prinsessan Diana i de två sista säsongerna av The Crown. Här är allt vi vet om skådisen!
Annons
10 serier med högsta betyg på IMDbBrand logo
10 serier med högsta betyg på IMDb

Tv-serien The Crown som gjort succé på Netflix har nu bara två säsonger kvar att filma innan man planerar att avsluta historien – och nu avslöjar plattformen vem som blir den sista att spela prinsessan Diana i serien.

Hon blir Diana i avslutningen på The Crown

Det blir australiensiska Elisabeth Debicki som också haft roller i filmer som Den store Gatsby, Guardians of the Galaxy och Widows, som får axla den tunga rollen i tv-serien om det brittiska kungahuset.

Elizabeth Debicki på gala vid The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute
Elizabeth Debicki har tidigare spelat bland annat karaktären Jordan Baker filmen Den store Gatsby (2013).
Prinsessan Diana av Wales.
Prinsessan Diana av Wales finns med som karaktär redan i säsong fyra av serien och spelas då av Emma Corrin.

”Prinsessan Dianas energi, hennes ord och hennes handlingar lever i hjärtat hos så många”, säger skådespelerskan i uttalande om sin nya roll. ”Det är ett sant privilegium och ära att bli en del av den här mästerliga serien, som haft mig i ett stadigt grepp sedan första avsnittet”.

Annons

De spelar prinsessan Diana i The Crown

Serien castar nya skådespelare till karaktärerna i takt med att de åldras och redan i säsong fyra, som ännu inte sänts, finns prinsessan Diana med i handlingen. Här – i de tidigare kapitlen av hennes liv – får vi se henne spelas av skådespelerskan Emma Corrin.

Elisabeth Debicki som sedan tar över rollen i säsong fem och sex blir därmed den sista att gestalta prinsessan. Säsong sex blir nämligen den sista och avslutande, tillkännagav skaparna nyligen.

De är Elisabeth i The Crown

Ytterligare några namn har avslöjats i casten till seriens sista säsonger. I säsong fem kommer Imelda Staunton ta över porträttet av Drottning Elisabeth, som spelas av Olivia Colman i säsong tre och fyra, och spelades av Claire Foy i säsong ett och två.

Imelda Staunton blir den sista att spela drottning Elisabeth i serien.

Det står också klart att Jonathan Pryce kommer ta över rollen som prins Philip efter Tobias Menzies som gör gestaltningen i säsong tre och fyra, och Matt Smith som gjorde den i säsong ett och två.

Källa: Vogue

Foto: TT

LÄS MER:

Annons