Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Femina firar Årets Feminista med glammig gala!

09 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT
Party people.
För andra året delar Femina ut priset Årets Feminista, som tilldelas sju kvinnor som imponerat med sitt engagemang och sin kompetens.
I år slår vi på stora trumman och arrangerar galan Feminista 2023, en inspirerande kväll där 100 noga utvalda gäster samlas för mingel och prisutdelning!
Annons
Femina presenterar: Feminista 2023Brand logo
Femina presenterar: Feminista 2023

Årets Feminista är Feminas eget pris, som sedan 2022 delas ut till kvinnor som under årets gång vågat ta täten, imponerat med sin kompetens och drivit på förändring inom sina respektive områden.

I år hålls för första gången en fysisk gala i samband med prisutdelningen, Årets Feminista 2023. 100 kända och framstående kvinnor från kändisvärlden, kulturbranschen och näringslivet samlas på vackra Hallwylska palatset i centrala Stockholm för trerättersmiddag och intressanta samtal.

Det delas ut priser till fem kvinnor vågat sticka ut hakan och kämpa för förändring. På galan delar vi också ut ett särskilt hederspris till en kvinna som tystades för sitt mod och sitt engagemang.

Femina är också glada att Lindex delar ut Lindex Award, i samarbete med Årets Feminista, till en kvinna sprider livsglädje och inspiration till alla runt sig!

Annons

Efva Attling blev Årets Feminista 2022

2022 utnämndes smyckesdesignern Efva Attling till Årets Feminista i kategorin Årets inspiratör, medan radioprofilen Hanna Hellquist prisades i kategorin Årets röst. Barnmorskan Hannah Dahlbäck, skådespelaren Evin Ahmad, näringslivspampen Gunilla von Platen och fotografen Amanda Ekström hyllades också för sitt mod, systerskap och vilja att förändra.

På galan kommer gästerna inte bara kunna mingla och knyta kontakter, de bjuds också på en lyxig trerättersmiddag och bjuds på musikunderhållning av stjärnskottet Julia Logan. Konferencierer för galan är Feminas egna Margareta Gotthardsson och Malin Roos.

Följ den glammiga och inspirerande bevakningen av galan här på femina.se, och i Feminas sociala kanaler – Facebook, Instagram och Tiktok, i samarbete med:

Annons