Artikeln innehåller reklamlänkar
Feminas bokredaktör tipsar: 3 härliga böcker att läsa (eller lyssna på)!
The Storytellers – Lyssna med Sanna
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Slå på ljud

Läsloven kommer och går, läsningen består! I alla fall för oss lite mer vuxna, skolbarnen har återgått till mobilerna. Så för oss som lajkar (!) litteratur, här tre boktips inför helgen. De går förstås också att läsa som e–böcker i mobilen – eller lyssna till i strömmande form.

Hyllningar. Essäer och krönikor. Per Wästberg (W&W)

Per Wästberg har hunnit fylla åttiosju år, och det förstår man när man försjunker i ”Hyllningar”, det här är en människa som hunnit med ofantligt mycket under sin levnad. Här skriver han om människor som berört honom under alla dessa år, legender som Dag Hammarskjöld och Stig Dagerman, närstående som hans mamma Greta, Erland Josephson, Carl Fredrik Reuterswärd. Inte minst relationen till mamma Greta skriver han mycket vackert om. Och så alla dessa resor, Stockholm, Paris och Afrika, personliga upptäcktsfärder, yttre och inre. Men främst är den kanske ändå en hyllning till läsandet, till litteraturen. Wästberg må vara en smula till åren kommen, men den nyfikenhet han har inför världen är en ung mans, i litteraturen finner han alltid nya äventyr. Som han själv beskriver det, "Litteraturen är ett hemlighus, man kliver in och stänger dörren. Där inne råder en klarhet som inte utesluter teckenspråk; där inne är man ensam med sig själv och hela världen. Där inne dyker de upp och kommer i omlopp: tankar, påhitt, meningar som jag annars håller inne med." Med Per Wästberg som sällskap har man aldrig tråkigt! Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

Författarintervju: David Lagercrantz om senaste boken Obscuritas

Nattens drottning, Simona Ahrnstedt (Forum)

Simona Ahnrstedt bjuder upp till het romance i Stockholms nattklubbsvärld. Kate Ekberg driver en hipp nattklubb, älskar män, vintagemode och jobbet hon har, men en slem utpressare har henne i sitt grepp. Då korsas hennes väg av stilige bankmannen Jakob, och livet tar en ny vändning. Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

Vem är Maud Dixon? Alexandra Andrews (Bokfabriken)

Florence drömmer om att bli författare, men blir i stället assistent åt personen bakom världskända författarpseudonym, Maud Dixon. När Helen Wilcox, som är kvinnan bakom Maud, plötsligt avlider, ser Florence sin chans till ett författarskap (Maud är ju okänd för alla). Spännande! Läs mer och köp boken här. (länk till Adlibris)

Mest läst