Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

”Folk med ångest” av Fredrik Backman blir ny serie på Netflix

16 okt, 2019 
AvEmma Castman
Efter Störst av allt-succén satsar Netflix på ännu en svensk originalserie. Snart blir nämligen Fredrik Backmans populära bok Folk med ångest serie på streamingtjänsten.
Annons
De spelar i nya Netflix-serien Folk med ångestBrand logo
De spelar i nya Netflix-serien Folk med ångest

2012 debuterade Fredrik Backman som författare med boken En man som heter Ove. Succén blev snabbt ett faktum – och i skrivande stund har hans böcker sålts i över tolv miljoner exemplar i 46 länder.

Förutom En man som heter Ove ligger Fredrik Backman bakom ytterligare fem romaner – däribland Folk med ångest. En berättelse om en misslyckad bankrånare som flyr in på en lägenhetsvisning och tar ett gäng spekulanter som gisslan.

Nu står det klart att den populära boken kommer att filmatiseras och bli tv-serie. Det bekräftar Netflix, som ska distribuera produktionen.

Folk med ångest produceras av FLX

Folk med ångest produceras av produktionsbolaget FLX, som även ligger bakom Kristallen-vinnaren Störst av allt och den kommande Netflix-produktionen Kärlek & Anarki.

För regin står Felix Herngren, och manus gör ingen mindre än Camilla Ahlgren (Bron, Störst av allt). Författaren Fredrik Backman är en av seriens exekutiva producenter.

Annons

– Fredrik Backman har en unik blick och förmåga att skildra människor och hitta intressanta historier som speglar Sverige. Det känns otroligt lustfyllt att få förtroendet att gestalta denna fina bok ihop med Camilla Ahlgren. Att vi dessutom fortsätter vårt samarbete med Netflix som kommer se till att den här fantastiska berättelsen kommer ut i världen känns fantastiskt, säger Felix Herngren, i ett pressmeddelande.

Även Fredrik Backman uttalar sig i pressmeddelande, och förklarar hur stolt han är över att boken ska bli tv-serie:

– Min fru och jag känner att FLX de senaste åren visat en enorm spännvidd inte bara i sin humor, utan framför allt i sitt drama, så vi är innerligt glada och stolta över att de vill ta sig an just den här historien. Felix Herngren är en sällsynt berättare med en unik komisk känslighet som är en dröm att få jobba med. Camilla Ahlgren förstår det bräckliga och stökiga i människor och skriver personer, aldrig bara karaktärer. Vi kunde inte ha lämnat den här boken i bättre händer.

När Folk med ångest har premiär på Netflix är ännu inte bekräftat.

Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

Läs mer:

Annons