Tidigare i veckan gick Filmstaden ut med att de stänger ner samtliga biografer i Sverige till följd av coronaviruset. Beslutet gäller från 15 mars och tills vidare. I samband med beskedet berättade de också att SF Anytime släpper biofilmer online – för att på så sätt möta de fallande publiksiffrorna i biograferna.

Bionyheter 2020 att streama hemma

Nedan listar vi några bionyheter, från februari till nu, som du kan streama online. Scrolla ner och kryp upp i soffan!

1. Emma

Streama emma online

En brittisk dramakomedi på två timmar där vi får följa Emma Woodhouse – en snygg, smart och rik alfakvinna som saknar rivaler. Filmen är baserad på Jane Austens roman Emma från 1816 och hade biopremiär 14 februari 2020. Här kan du streama den online (reklamlänk från Tradedoubler.com).

2. The Invisible man

The invisble man streama online

En australisk-amerikansk skräckfilm som är en modern version av H.G. Wells roman från 1897 med samma namn. Cecilia Kass lämnar sitt våldsamma och kontrollerande förhållande och håller sig gömd – för att sedan få beskedet att hennes ex begått självmord och lämnat efter sig en stor förmögenhet. Men är han verkligen död? Cecilia känner sig förföljd – men av vem? Filmen hade premiär 28 februari. Här kan du streama den online (reklamlänk från Tradedoubler.com).

3. Holly Slept Over

Holly slept over

En dramakomedi där vi får se förhållandeproblem mellan ett gift par som försöker få barn. Vad gör man om man tappar gnistan och vad kan hända när en gammal rumskamrat från högskolan övernattar en helg? Den här filmen har premiär 23 mars och du kan streama den här då (reklamlänk från Tradedoubler.com).

4. The Hunt

Streama The hunt online

En amerikans thrillerfilm som till viss del är baserad på Richard Conells novell The Most Dangerous Game från 1924. Här får vi följa tolv främlingar som vaknar upp i skogen – ovetandes om hur de kom dit eller vad de gör där. Vad de snart kommer upptäcka är att de har valts ut för ett specifikt syfte – att bli jagade. Filmen hade biopremiär i Sverige 28 februari 2020. Här kan du streama den online (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Till min dotter

Till min dotter

En dokumentärfilm av Waad Al-Khateab – en kvinna som lever i Aleppo i Syrien. Där lever hon sitt liv, blir förälskad, gifter sig och föder en dotter – samtidigt som staden bit för bit förstörs av kriget. Dokumentären har hyllats världen över och tog emot priset bästa dokumentär på British Academy Film Awards 2020. Dokumentären hade biopremiär 13 mars i Sverige. Här kan du streama den online (reklamlänk från Tradedoubler.com).

6. Huset vid skogens slut

Huset vid skogens slut streama online

En svensk skräckfilm där vi får följa Astrid som blir våldsamt överfallen i sitt hem av en inbrottstjuv. Hon försöker bearbeta vad som hänt tillsammans med sin familj, som sedan spårlöst försvinner. Förövaren dyker upp igen för att avsluta det som hände i Astrids hem – men varför? Och vem är förövaren? Den här filmen har svensk premiär 23 mars och du kan streama den här då (reklamlänk från Tradedoubler.com).

7. Superman: Red Sun

Superman - Red son streama online

Hur hade Stålmannens liv sett ut om raketen från Krypton inte hade landat i USA, utan i Sovjetunionen i stället? I den här nya animerade Superman-filmen får du se den klassiska superhjälten i en ny tappning. Filmen hade premiär 25 februari i Sverige. Här kan du streama den (reklamlänk från Tradedoubler.com).

LÄS MER:

Filmstaden stänger alla biografer på grund av corona

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: