Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Här är de mest sedda serierna på HBO 2020

09 dec, 2020 
AvEmma Castman
Vikings, The Undoing och Björnstad. Här är årets populäraste tv-serier på HBO – perfekt som inspiration om du inte hunnit streama alla ännu.
Annons
Nytt på HBO Nordic i decemberBrand logo
Nytt på HBO Nordic i december

HBO Nordic meddelade nyligen vilka serier som flest personer har streamat 2020 – och på topplistans syns både gammalt och nytt.

Nedan listar vi de tio mest sedda produktionerna på HBO det här året:

1. Vikings

Sedan 2013 har vi fått följa vikingen och jordbrukaren Ragnar Lothbroks brutala och mystiska värld i hyllade Vikings. Serien har pågått i sex säsonger, och den 30 december i år är det dags för de återstående tio avsnitten att ha premiär.

2. Westworld

Årets näst mest sedda serie på HBO är den amerikanska science fiction- och thrillerserien Westworld, skapad av Jonathan Nolan. Westworlds tredje säsong hade premiär i mars i år, och en dryg månad senare meddelade HBO att det kommer att komma ytterligare en säsong. När den har premiär är ännu inte klart.

3. Chernobyl

Den brittisk-amerikanska miniserien Chernobyl består av fem avsnitt, och handlar om kärnkraftsolyckan i Tjernobyl, som inträffade i Sovjetunionen 1986, och dess omedelbara följder. Serien hade premiär på HBO i maj förra året.

Annons

4. The Outsider

I januari i år hade den amerikanska dramaserien The Outsider premiär på HBO. Berättelsen är baserad på Stephen Kings bästsäljande roman med samma namn, och skildrar utredningen av mordet på en ung pojke och den mystiska kraft som omgärdar fallet.

5. The Undoing

I den nya serien The Undoing får tittarna följa den framgångsrika terapeuten Grace Fraser, spelad av Nicole Kidman, hennes man och deras son. Ett våldsamt dödsfall och flera hemska upptäckter förändrar plötsligt deras till synes perfekta liv till ett avgrundsdjupt mörker.

6. Game of Thrones

Även om det sista avsnittet av Game of Thrones sändes i maj förra året har serien inte slutat engagera tittare. Det allra första avsnittet hade premiär i april 2011, och sedan dess har serien vunnit fler Emmystatyetter än någon annan dramaproduktion. Sammanlagt pågick Game of Thrones i åtta säsonger.

7. Killing Eve

För två år sedan hade den brittiska serien Killing Eve premiär. Succén blev snabbt ett faktum, och sedan dess har berättelsen om den uttråkade MI5-agenten Eve (Sandra Oh) och lönnmördaren Villanelle (Jodie Comer) både hyllats av kritiker och vunnit prestigefyllda priser. Killing Eve säsong tre hade premiär på HBO tidigare i år, och en fjärde säsong är redan beställd. När den har premiär är inte klart.

Annons

8. His Dark Materials

I november i år hade den andra säsongen av His Dark Materials premiär på HBO. Serien handlar om Lyra, en modig flicka från en annan värld, som under sitt sökande efter en vän som kidnappats avslöjar en lömsk plan som har med stulna barn att göra.

9. Euphoria

I juni 2019 hade den hyllade serien Euphoria med Zendaya i rollen som Rue premiär. Kort därefter bekräftades en andra säsong men den har, som så mycket annat, fått senareläggas på grund av pandemin. I väntan på nästa säsong kommer det dock två specialavsnitt, det första släpptes i början av december och det andra kommer den 25 januari 2021.

10. Björnstad

Den svenska serien Björnstad är baserad på den Fredrik Backmans bok med samma namn. Handlar om hockeystjärnan Peter som återvänder till Björnstad för att bygga juniorlaget och säkra framtiden. Att bära hela stadens hopp på sina axlar är dock en tung börda för Björnstads pojkar, och det blir startskottet till en våldsam handling som lämnar en stad i kaos.

Topplistan avser titlar på HBO Nordic, och mätningen är gjord mellan den 1 januari och 30 november. Värt att notera är seriernas olika premiärdatum, The Undoing och Björnstad är två serier som nyligen släpptes, medan The Outsider släpptes i början av året.

Foto: HBO

LÄS MER:

Annons