Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Här är första trailern till säsong 7 av Orange is the New Black

23 maj, 2019 
AvSofia Börjesson
Den 26 juli har den sjunde och sista säsongen av den kultförklarade serien Orange is the New Black premiär. Här är den första teaser-trailern – och en recap av säsong sex!
Annons

Kvinnorna från Litchfield har fått oss att skratta (Crazy Eyes), gråta (Poussey) och knyta näven i luften (Taystee) de senaste sex åren. Orange is the New Black kom som en frisk fläkt med nya perspektiv och gav röst åt dem som tidigare inte haft någon. Nu är det dags för den sista säsongen någonsin – säsong sju.

Snabb recap av säsong 6

Den förra säsongen av Orange is the New Black handlade mycket om upprorets efterdyningar. Fångarna har flyttats till ett högsäkerhetsfängelse där ett krig mellan två avdelningar genast uppstår på grund av en gammal fejd mellan två systrar (Barb och Carol). En fejd så farlig att överlevaren Frieda bestämmer sig för att försöka ta sitt liv – men misslyckas.

Samtidigt sysselsätter sig vakterna med en ny och moraliskt tvivelaktig lek som de kallar ”fantasy inmate”. Leken leder till att vakterna börjar provocera fram bråk mellan internerna för att få poäng.

Taystee utses till den som misstänks ha lett upproret och en rättegång inleds och avslutas. Piper och Alex gifter sig med Nicky som vigselförrättare strax innan Piper blir frisläppt.

Annons
Piper har släppts från fängelset i Orange is The New Black säsong 7.
Piper har släppts från fängelset i säsong sju, och kämpar med sin nya tillvaro. Foto: Netflix

Sista säsongens handling

I säsong sju har fångarna insett att fängelset har förändrat dem för alltid. Förra säsongen slutade med att Piper muckade, och nu kämpar hon med livet på andra sidan muren. Samtidigt fortsätter den korrupta och orättvisa tillvaron i högsäkerhetsfängelset utan henne.

Nicky och Red i Orange is the new black.
Nya bilder från Orange is the New Black säsong 7. Foto: Netflix

Taystee får besked om hennes dom efter att ha lett fängelseupproret, och hennes vänskap med Cindy hänger på en skör tråd. Köksarbetarna, med Gloria i spetsen, får reda på den svåra sanningen om PolyCons nya inkomstkälla, och några av de andra fångarna jagar efter droger och brottas med verkligheten, fängelsetiden och livet i stort.

Annons

Teaser: Orange is the New Black

Läs mer:

Annons