Kändisarna som är bakom Disneykaraktärerna.

Numera hittar du stjärnor i stort sett i varenda animerad film. Visste du till exempel att Jennifer Lopez spelar tigern Shira i Ice Age-filmerna, eller att Nassim al Fakir gör den svenska rösten till Olof i Frost-filmerna?

Här är kändisarna bakom dina favoritkaraktärer!

Molly Sandén / Rapunzel i Trassel

Molly Sandén har medverkat i en rad produktioner där hon har stått för den svenska rösten i Disneyfilmer, bland annat i Trassel där hon spelar Rapunzel.

Katy Perry / Smurfan i Smurfarna

Sångerskan Katy Perry, som just nu är gravid med sitt första barn, har även hon testat på en del röstroller. Bland annat har hon spelat Smurfan i både Smurfarna och Smurfarna 2.

Miley Cyrus / Penelope Forrester Bolt i Bolt

I animerade filmen Bolt, som handlar om en vit schäfer som är tv-stjärna, har sångerskan och skådespelerskan Miley Cyrus en roll som Penelope Forrester Bolt, hundens ägare.

Jennifer Lopez / Shira i Ice Age

Skådespelerskan och sångerskan Jennifer Lopez har ju som bekant medverkat i en hel del tv- och filmproduktioner. Hon har även haft en del röstroller – bland annat i populära Ice Age-filmerna där hon spelar karaktären Shira.

Nassim al Fakir / Olof i Frost

Programledaren och sångaren Nassim al Fakir har även en framgångsrik karriär som röstskådespelare. Han har bland annat haft roller i Paddington och The Angry Birds Movie, men även stått för den svenska rösten som den älskvärda snögubben Olof i Frost och Frost 2.

Justin Timberlake / Kvist i Trolls

Artisten Justin Timberlake har även satsat på skådespeleriet i filmer som Trouble With the Curve och The Social Network. I filmen Trolls hörs han i rollen som Kvist, och i den svenskdubbade versionen hör vi Måns Zelmerlöw.

Ellen Degeneres / Dory i Hitta Nemo

Precis innan tv-profilen Ellen Degeneres startade sin populära talkshow medverkade hon i Disneyklassikern Hitta Nemo. I den spelar hon den omtyckta fisken Dory som har ett extremt kort minne.

Selena Gomez / Mavis i Hotell Transylvania

Selena Gomez lånar ofta ut sin röst till olika produktioner – senast i filmen Dolittle som släpptes 2020 där hon spelar Betsy. En av hennes mest kända karaktärer i den animerade filmvärlden är dock som Mavis i Hotell Transylvania.

Beyoncé Knowles-Carter / Nala i Lejonkungen

I Disneys nyinspelning av Lejonkungen, som kom förra året, står Beyoncé för en av rösterna bakom en av de mer kända karaktärerna– nämligen Nala.

Foto: TT

LÄS MER: 

Molly Sandén sjunger i Netflix film om Eurovision Song Contest

Disney plus kommer till Sverige i september

Disney gav Meghan Markle första uppdraget utanför kungahuset

Mer läsning

Femina