Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Här är världens mest irriterande låtar

21 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Är du allergisk mot att få låtar på hjärnan är det här inte artikeln för dig.
Sajten Mentalfloss har samlat de låtar som röstats fram till några av världens mest irriterande – och det de har gemensamt är att de fastnar i huvudet.
Annons
8 populära låtar som handlar om kändisarBrand logo
8 populära låtar som handlar om kändisar

Vi har alla våra egna personliga hatlåtar – låtarna som är så irriterande att det vore en välsignelse att aldrig behöva höra dem någonsin igen. Men det finns också låtar som det råder konsensus kring att de är riktigt störiga. Sajten Mentalfloss har samlat några av världens mest hatade låtar, från listor där läsare har fått rösta fram sina mest irriterande låtar i historien. Och det är inte nödvändigtvis barnlåtar som Crazy frog som toppar – istället hittar vi både 80-talsrock och Black Eyed Peas.

Och en liten varning innan du kollar listan: du kommer få flera av låtarna på hjärnan.

Håller du med om att det här är de mest irriterande låtarna?

Annons

We built this city – Starship

Den här låten från 1985 fastnar så direkt i hjärnan att det inte är konstigt att den är med på listan över de framröstat mest irriterande låtarna. Trots det är den fortfarande en klassiker.

My humps – Black Eyed Peas

Ingen som lyssnade på radio under 00-talet har kunnat undgå den här hitten – hiphop och r'n'b-gruppen Black Eyed Peas har alltid varit duktiga på att göra låtar som fastnar. Många skulle nog vilja se deras låt I gotta feeling på den här listan också.

We are the world – USA for Africa

Den här välgörenhetslåten, skriven av Michael Jackson och Lionel Richie 1985, samlade den amerikanska artisteliten för att att sjunga in stöd till det svältdrabbade Etiopien. Artister som Tina Turner, Stevie Wonder, Diana Ross, Bruce Springsteen och Bob Dylan är alla med och sjunger – men blir det inte lite pekoral?

Annons

Macarena – Los Del Rio

Alla kan väl Macarena-dansen, men få kan något av texten förutom just ”Hey macarena – ah!”. Oavsett vad är nog de flesta överens om att det är en irriterande hittig låt.

Don't worry, be happy – Bobby McFerrin

Är det kanske det överdrivet positiva budskapet i den här klassikern från 1988, som gör att gemene man tycker att den är irriterande.

Annons

My heart will go on – Celine Dion

Det här är en riktig vattendelare! Medan Titanic-fans förknippar den här svulstiga balladen med kärleken mellan Jack och Rose och får rysningar direkt, så vill andra stänga av så fort den första panflöjtstonen ljuder.

Mambo no. 5 – Lou Bega

En låt som har lite samma kvalitéer som Macarena, även om texten är på engelska. En kvinnogalen Lou Bega räknar upp alla kvinnor han vill ha, och det blir en monsterhit.

Annons

You're beautiful – James Blunt

Artisten James Blunt har de senaste åren gjort sig känd för att vara väldigt rolig och sarkastisk på det sociala mediet Twitter, där han ofta själv skämtar om hur mycket pengar han har tjänat på den här hatade låten.

Wannabe – Spice Girls

Den här ettriga poplåten med snabb text blev en av 90-talets största hits, och genombrottet för den ikoniska tjejgruppen Spice Girls.

Annons

Party all the time – Eddie Murphy

Var det bara undertecknad som inte visste att Eddie Murphy låg bakom den här låten? Oavsett upphovsman – man behöver bara tänka på titeln Party all the time för att den ska fastna på hjärnan.

Annons