Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Hjärtekrossad? 10 filmer som får allt att kännas lite bättre

21 feb, 2019 
AvEmma Castman
filmer om krossat hjärta
Nybliven singel och less på mer eller mindre allt? Här är tio filmtips som får tillvaron att kännas lite mer hoppingivande – samtidigt som du får möjlighet att både skratta och gråta.
Annons

Att känna sorg efter att någon som stått en nära plötsligt inte gör det längre är inte konstigt – och det är viktigt att tillåta sig själv känna smärta i sådana situationer.

Våga därför att fly verkligheten och ge dig själv tid. Lås dörren, placera dig i soffan, gosa in dig i dubbla täcken och ät glass och nutella direkt från burkarna – samtidigt som du sträcktittar på film.

Här tipsar vi om tio filmklassiker som får ditt brustna hjärta att kännas lite mer helt:

The Break-Up (2006)

Gary (Vince Vaughn) och Brooke (Jennifer Aniston) spelar huvudrollerna i den här filmen – som inte helt oväntat handlar om ett förhållande som går i kras. När varken Gary eller Brooke vill flytta i från sin gemensamma lägenhet tvingas de fortsätta bo ihop – tills en av dem får nog. Kolla på den här och du kommer att känna tacksamhet över att ert uppbrott ändå gick relativt ”smärtfritt”.

Annons

Till alla killar jag har gillat (2018)

Laras (Lana Condor) lugna tillvaro får ett tvärt slut när hennes hemliga kärleksbrev på något underligt sätt har skickats till de fem personer hon varit hemligt förälskad i och haft känslor för. Titta på den här filmen och ditt brustna hjärta kommer få känna både glädje och hoppfullhet igen – för det finns annan kärlek där ute.

Annons

La La Land (2016)

Känner du för en romantisk musikalfilm är La la Land det perfekta valet. Sebastian (Ryan Gosling) och Mia (Emma Stone) förälskar sig i varandra – samtidigt som de kämpar med att slå igenom i karriären. Filmen kommer att ge dig förståelse för hur alla relationer hjälper oss att utvecklas och växa – även om de inte är menade att vara för evigt.

Lyckan, kärlek och meningen med livet (2010)

Liz (Julia Roberts) väljer plötsligt att bryta upp från sitt liv som framgångsrik författare i New York och lämna sin make. Hon känner nämligen att hennes nuvarande liv inte gör henne lycklig. I stället ger hon sig ut på en resa för att hitta sig själv och sin mening med livet. Det här är en film som kommer att ge dig fina perspektiv på tillvaron.

Annons

Call me by your name (2017)

Den här filmen utspelar sig i norra Italien och handlar om hur en ung kille förälskar sig i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans får de en oförglömlig sommar – som för evigt kommer att förändra dem. Här blir du påmind om hur föränderlig kärleken kan vara – samtidigt som du verkligen får möjlighet att gråta och släppa ut dina känslor.

How to be single (2016)

Alice (Dakota Johnson) har så länge hon kan minnas varit beroende av andra människor – men plötsligt bestämmer hon sig för att se hur det är att klara sig på egen hand och lämnar sin pojkvän. Tillsammans med tre andra singeltjejer får vi följa med på en resa genom uppbrott och jakt på kärlek – sökande och mod. Se den här filmen som ett härligt avstamp i singellivet.

Annons

Bridesmaids (2011)

Följ med på en underhållande resa där den föraktade och utfattiga Annie (Kirsten Wiig) tvingas leda en grupp färgstarka tärnor på en vild åktur när hennes bästa vän ska gifta sig. Nej, livet leker sannerligen inte för Annie – och mitt i allt kaos är hon till och med på väg att förlora sin bästa kompis. Hur ledsen du än är över ditt egna uppbrott kommer den här filmen garanterat få dig att skratta – både högt och mycket.

Bridget Jones dagbok (2001)

Är du inte redo att skratta åt ditt eget liv än kan det vara läge att slå på klassikern Bridget Jones dagbok. Den här filmen bjuder nämligen på både igenkänningshumor och skämssituationer – samtidigt som den får en att må väldigt bra. Bäst av allt? Det finns tre hela filmer med den här pangbruden.

Annons

Like Father (2018)

Arbetsnarkomanen Rachel (Kristen Bell) blir lämnad vid altaret av den hon trodde var mannen i hennes liv – samtidigt som hennes pappa, som hon inte har träffat på evigheter, plötsligt dyker upp i kyrkan. Så när bröllopet blir inställt passar hon på att ta med honom på smekmånadsresan för att få tid att umgås. Det här är en lättsam och härlig film som känns både varm och rolig.

John Tucker Must Die (2006)

Vad vore en filmlista om hjärtekross utan John Tucker Must Die? Ingenting. När tre kvinnor upptäcker att de alla har dejtat samma kille – John Tucker – väljer de att slå sina kloka huvuden ihop – för att förgöra honom. Med andra ord en perfekt film när du behöver få utlopp för din ilska och samtidigt känna styrka.

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Annons