Det finns en hel del tv att se fram emot den närmaste tiden. Som vanligt släpper streamingstjänsterna sina största produktioner lagom till höstens intåg – och det tackar vi verkligen för. Så ta fram popcornen och kura ner dig i soffan!

HBO

Camping (15 oktober) 

Vi som har saknat de struliga tjejerna i GIRLS, kan nu vi glädjas åt en helt ny produktion signerad Lena Dunham. Den här gången står hon dock helt bakom kameran i komedin Camping, där medelåldersparet Kathryn och Walt kämpar med att blåsa liv i sin svalnande relation. 

Se trailern.

My Brilliant Friend (19 november) 

När väninnan Lila försvinner spårlöst bestämde sig Elena Ferrante för att skriva ner berättelsen om deras vänskap. Resultatet blev en hyllad romanserie som spänner över 60 år i ett lika vackert som farligt Neapel. Nu har böckerna äntligen filmatiserats. Det här är något av höstens tv-måsten! 

Se trailern.

Elena i HBO:s nya serie My Brilliant Friend.

My Brilliant Friend baseras på Elena Ferrantes succéromaner.

SVT

Vår tid är nu (1 oktober) 

Det är en betydligt mörkare efterkrigstid som skildras i Stockholm när vi återser familjen Löwander och Djurgårdskällaren. En helt ny massinvandring skapar spänningar i Sverige och så även bland de anställda på restaurangen, ett ämne som tyvärr är smärtsamt aktuellt även i dag.

Se trailern.

Läs även: Suzanne Reuter om rollen i ”Vår tid är nu”

Vanity Fair (20 oktober) 

Storbritannien, tidigt 1800-tal. Stora delar av befolkningen lever i misär, men det är ett öde som den unga Becky Sharp inte tänker finna sig i. På sin klassresa in i de allra förnämsta finrummen skyr hon inga medel för att få precis det hon vill ha. Baserad på William Thackerays ”Fåfängans marknad”.

Se trailern.

Andra Åket (under november månad) 

När kökschefen på det lilla hotellet i Björkfjället hastigt dör tvingas Madde flytta upp till skidorten där hon växte upp för att hjälpa sin mamma som driver hotellet. Kan det här bli en nystart för hennes familj? Skapad av Felix Herngren.

Se trailern.

Netflix 

Élite (5 oktober)

Ett stipendium på en av Spaniens främsta internatskolor blir plötsligt verklighet för tre underpriviligerade ungdomar. Snart blir det dock tydligt att inget är som det verkar på den prestigefulla skolan när en elev plötsligt hittas död. Ett säkert kort för de som sett La Casa De Papel och Gossip Girl.

Se trailern.

Elever på internatskolan Élite, en tv-serie som har premiär på Netflix den 5 oktober.

Netflix-serien Élite har premiär den 5 oktober.

Haunting of Hill House (12 oktober) 

När de fem syskonen flyttar in i Hill House har de ingen aning om att huset är det mest hemsökta i USA. Barndomen förvandlas snabbt till en mardröm utan slut och nu, i vuxen ålder, tvingas de återvända för att konfrontera sina plågoandar en gång för alla. 

Se trailern.

Making A Murderer (19 oktober) 

För vem skipar det amerikanska rättssystemet rättvisa? True crime-dokumentären om Steven Avery skakade en hel värld när den släpptes 2015 och nu är den efterlängtade uppföljaren här.

Se trailern.

Chilling Adventures of Sabrina (26 oktober) 

Sabrina tonårshäxan är tillbaka – nu i ett mycket mörkare format än 90-talets glättiga sitcom.  Extra kul med Kiernan Shipka i huvudrollen som spelade Sally Draper i Mad Men. 

Se trailern.

Läs mer:

Mia Skäringer gör ny serie om kroppshets på SVT

Här är koderna som visar alla filmer och serier på Netflix!

Så påverkas du av att sträckkolla på tv-serier

Foto: Netflix//HBO//SVT