Jennifer Aniston och Justin Theroux har separerat efter sju år tillsammans, varav två som gifta, berättar paret nu i ett uttalande.

”Beslutet fattades gemensamt och kärleksfullt i slutet av förra året”, berättar de forna makarna.

Paret var på en semesterresa med vänner till Mexiko över nyår, men enligt Justin och Jennifer var det alltså slut redan då.

”Vi är två bästa vänner som har beslutat oss för att gå skilda vägar som par, men ser fram emot att fortsätta vår nära vänskapsrelation”, säger de nu. ”Vi är fast beslutna om att behålla den djupa respekt och kärlek vi hyser för varandra.”

Jennifer Aniston och Justin Theroux träffades under inspelningen av filmen ”Tropic Thunder”.

Anledningen till att de nu valt att gå ut öppet med sin skilsmässa är att det började cirkulera rykten efter att Justin Theroux inte dök upp på Jennifer Anistons 49-årsfest förra helgen.

”Normalt sett hade vi gjort detta privat, men eftersom skvallerindustrin inte kan motstå en chans att spekulera och fabricera ville vi att sanningen skulle komma direkt från oss”, säger paret.

Jennifer och Justin blev tillsammans 2011, förlovade sig 2012 och gifte sig 2015 i ett stjärnspäckat bröllop i trädgården till sitt hem i Bel Air, Los Angeles. Enligt Us Weekly ska huset nu säljas.

Läs även:

Brad Pitts första intervju efter skilsmässan från Angelina Jolie

10 kändisars egna ord om sina skilmässor

Då ansöker flest par om skilsmässa