Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Jennifer Lawrence ryter ifrån mot klänningskritiken: "Extremt förolämpad!"

22 feb, 2018 
AvMalin Karlberg
Skådespelerskan Jennifer Lawrence Versace-klänning skapade kontrovers – nu svarar hon på kritiken.
Annons

Iklädd en djupt urringad, svart Versace-klänning med hög slits fotograferades skådespelerskan Jennifer Lawrence tidigare i veckan, under en pressdag i London för sin kommande film Red Sparrow. Fotograferingen skedde utomhus i en kylig temperatur på några enstaka plusgrader – något som skapat kontrovers på Twitter. Inte minst då hennes manliga motspelare var betydligt mer påklädda under fototillfället.

Ett flertal personer har kommenterar att Jennifers lättklädda look är sexistisk – ett tecken på att kvinnor förväntas se sexiga ut oavsett väder. Men den uttalade feministen Jennifer Lawrence har ett helt annat sätt att se på saken.

Annons

”Det här är mer än bara fullständigt löjligt, jag känner mig extremt förolämpad”, skriver skådespelerskan i ett Facebookinlägg. ”Versace-klänningen var fantastisk, tror ni att jag tänker dölja den klänningen med en kappa och halsduk? Jag var utomhus i 5 minuter. Jag skulle ha stått i snön för den klänningen eftersom jag älskar mode och det var mitt val.”

Att skapa kontrovers kring något så trivialt som en klänning flyttar fokus från mer betydelsefulla kvinnofrågor, argumenterar Jennifer.

Annons

”Det här är sexistiskt, det är löjligt, det är inte feminism”, skriver hon.

 

Foto: IBL

Läs även:

Annons