Key lime pie från Emelie Holms bok Liten kaka

  • AvCaroline Löfgren
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Emelie Holms bok Liten kaka (Norstedts).

(6-8 bitar)
1 paket oreokakor

50 g smör

1 burk kondenserad mjölk (400 g)

4 äggulor

saft av 3 limefrukter

Beredning:

Mixa kakorna och smält smöret. Blanda kaksmulor och smör. Tryck ut massan i botten på en pajform med löstagbar kant, ca 25 cm i diam. Ställ in i 200° varm ugn och grädda i ca 5 min. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150°.

Häll kondenserad mjölk i en bunke. Rör ner äggulorna, en i taget, och blanda ordentligt mellan varje gula. Blanda ner limesaften. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda i 10-12 min. Låt svalna.

Foto JENNY GRIMSGÅRD