Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Komedierna vi gillade 2013

25 dec, 2013 
AvFemina
Annons
still-filmen- Kvartetten

❤❤❤❤

Underhållande komedi om ett hem för pensionerade operasångare ute på engelska landsbygden. Dustin Hoffman har regisserat (det är hans regidebut) och har på rollistan blytunga namn som Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly och Pauline Collins. Ömsint, roligt, en film om musik, kärlek, förlåtelse och död. Hoffman får gärna sätta sig i registolen fler gånger. (SF)

still-filmen-sma-citroner-gula
Annons

❤❤❤

Agnes startar en restaurang tillsammans med en kompis och försöker locka dit sin närmaste granne, en fruktad matkritiker. Teresa Fabik har regisserat efter Kajsa Ingemarssons bestseller och resultatet är underhållande, men snabbt glömt. Rakel Wärmländer är bra som Agnes, men Josephine Bornebusch (som hennes bästis) stjäl filmen.

(Nordisk)

still-filmen-bast-fore

❤❤❤

Vemodig komedi, regisserad av Mats Arehn, om män i övre medelåldern, om skräcken för att åldras, om ensamhet, relationer, prostatacancer, drömmen om det som var och hoppet om det som kanske kan bli. Fint spelad, inte minst av Brasse Brännström som får hopplösheten att lysa ur ansiktet. Mats Arehns bästa film på många år. (SF)

Annons
still-filmen-SIGHTSEERS

❤❤❤❤

En komedi om två seriemördare på husvagnssemester? Ja, av engelska regissören Ben Wheatley kan man alltid vänta sig det oväntade (han gjorde också den briljanta genreöverskridande Kill List). I Sightseers åker ett udda kärlekspar på semester, hans dåliga humör resulterar i mord och flickvännen hänger på. Blodigt? Ja, men med brittisk finess och med en svart humor som tar udden av obehagligheterna. (Non Stop)

still-filmen-EN-SANG-FOR-MARION
Annons

❤❤❤❤

Marion är döende i cancer, trumpne maken Arthur har svårt att tackla det. Hon är entusiast i ortens amatörkör och lyckas efter många om och men få maken att följa med, vilket kommer att förändra hans liv. Vanessa Redgrave och Terence Stamp har huvudrollerna i den här ofta förutsägbara, men ändå mycket sevärda, mixen av drama och komedi. (Scanbox)

still-filmen-BON-APPETIT

❤❤❤

Verklighetsbaserad komedi om den första – och hittills enda – kvinna som varit kökschef hos den franske presidenten. Hon heter Daniéle Delpeuch och arbetade för

Mitterand, i filmen heter hon Hortense Laborie och jobbar för anonyme M Le Président. Hennes popularitet misshagar de andra kockarna, intriger följer. Mycket matlagning, lite romantik och ofta mycket underhållande. (Scanbox)

Annons
still-filmen-Semestertrippen

❤❤❤

En knarklangare (Jason Sudeikis) måste betala av en skuld genom att smuggla ett parti knark från Mexiko till USA. Han uppfinner en familj för att få det hela att se ut som en semestertripp, hans strippande granne Jennifer Aniston blir ”hust-run”. Historien är vulgär och ofta mycket rolig. Dras ner något av ett abrupt och politiskt korrekt slut. (Fox)

still-filmen-THIS-IS-THE-END
Annons

❤❤❤❤

Det vimlar av filmer om apokalypsen – det här är en av dem som ser på Jordens undergång med humor. Ett gäng kända skådespelare, i lätt förvrängda versioner av sig själva, är på party när det smäller till. Självcentrerade personer blir nu ännu mer extrema i en vulgär men rolig komedi där ingenting är heligt. (UIP)

still-filmen-About-time

❤❤❤

Richard Curtis, mannen bakom bland annat Love Actually, ligger också bakom nya About Time, där tyvärr sentimentaliteten får ta över från svärtan. Vi följer en ung man som kan resa tillbaka i tiden för att rätta till misstag han begått. Trots de brittiska toppskådespelarnas goda insatser blir det mer gulligt än engagerande. (UIP)

Annons