Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Ligg kvar i soffan och låt böckerna föra dig bort

22 nov, 2015 
AvFemina
Annons
omslag-oster-om-heden

Den raffiga Samantha och hennes grannar i Göteborgskvarteret vinner på postkodlotteriet och drar till Kenya på safari. Det blir en minnesvärd resa med fokus på deltagarnas relationer och svagheter, framför allt erotik och sprit. Lärn levererar som vanligt stabil västsvensk må bra-läsning med mycket prat och många karaktärer.

omslag-resa-med-latt-bagage

En samling noveller om inre och yttre resor. Vi möter en japansk läsare som drömmer om att träffa författarinnan i hennes vintriga land, en herre som reser till England lätt packad och två barn som i Tarzans spår smyger in i sommarskogens djungel. Berättelser med stor tyngd, skrivna med lätt hand.

Annons
omslag-expeditionen-uusma

1897 försöker en expedition ledd av ingenjör André ta sig till Nordpolen i vätgasballong. De strandar efter några dagar och omkommer överraskande snabbt. Mer än ett sekel senare blir Bea Uusma besatt av gåtan om expeditionen och dess plötsliga undergång, och resultatet är ett fängslande polaräventyr som svalkar i sommarhettan.

omslag-livet-pa-mars

Marty är övertygad: hans hem är inte Jorden utan Mars. Efter ett liv i utanförskap råkar han ut för ett oväntat penningtillskott och flyr till USA för att komma i kontakt med Nasa. Där möter han många spejsade typer, men var är marsianerna som ska hämta honom? Tempostark och originell roman om drömmen om att hitta hem.

AV STAFFAN WILSSON

Annons