little-jinder-josefine-jinder-sa-mycket-battre

Little Jinder kommer snart vara känd som Josefine Jinder, efter sin medverkan i Så mycket bättre som har årspremiär den 22 oktober.

Men de tio dagarna på Gotland i somras blev inte helt oproblematiska. Bara dagar innan inspelningen skulle dra igång gjorde Josefine Jinder en abort, vilket hon berättar om i en lång intervju med Elle. Hon var också tveksam till om hon ens skulle tacka ja till att vara med.

– Jag kände att jag inte riktigt kunde identifiera mig med någon annan som var där, och det tyckte jag var jobbigt under de första dagarna innan jag lärde känna dem. Men sedan blev det mycket lättare och jag kunde slappna av och haka på, säger hon till Elle.

– Jag hade världens sämsta förutsättningar när jag åkte dit. Jag mådde piss, hade så jävla dålig röst, jag fick käka en hästdos kortison varje dag, vaknade och hade otroligt tjockt ansikte – jag kände verkligen att jag inte orkade att någon skulle filma mig just då. Men så fort jag kom in i rutinerna tänkte jag inte så mycket på det, det var bara lite jobbigt i början.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Du sa tidigare att Danny var ett bra stöd för dig.

– Ja han är ju en sån himla ”glädjespridarpajasperson”, han har så positiv energi och det smittar faktiskt av sig väldigt mycket. Han är så himla fin på det sättet att jag blev så glad av honom, vilket gjorde att allt blev så mycket lättare. Så jag kände lite att jag behövde honom. Jag liksom gick in på hans rum och lade mig på hans säng och bara bad honom säga något kul.

Läs även: Därför höll Jill Johnson separationen hemlig under Så mycket bättre

Vem vänder du dig till annars när du känner att du behöver prata?

– Min halvsyrra, jag står väldigt nära henne. Men jag är en ganska stängd person annars, jag gillar inte att prata så mycket. Då går jag hellre till studion. Jag är jättebra på att förtränga, trycka undan och jobba i stället, och sedan explodera en gång i halvåret.

Kände du någon gång att ”Det här får de inte ta med?”

– Ja, nästan hela tiden. Jag kan bli så trött på mig själv! Jag kan prata så mycket att det blir sjukt, och sedan när jag gick och lade mig så tänkte jag: ”vad fan har jag sagt? Jag har ingen aning. Har jag varit elak?”. Jag är ganska ofiltrerad ibland och det krävs ju en kontext för att förstå vad jag säger. Så jag var lite orolig, men jag tycker verkligen de har varit snälla mot mig i klippningen.

Har du tänkt på hur medverkan i programmet kommer påverka människors uppfattning av dig?

– Ja, och jag tycker det är lite skönt att man får en mer komplett bild i stället för en bild som är lite fabricerad. Det är ingen som lyssnar på min musik som känner mig, så det är väl positivt att man inte hela tiden måste framstå som en ”krogperson”, det är lite deppigt att bli reducerad till det.

Ditt låtval på Tommy Nilssons dag blev en snackis i sig. Hur kändes det att framföra den låten?

– Jag var så nervös och så äcklad av mig själv, och det här var också en av de första dagarna så vi hade inte lärt känna varandra så mycket. Jag kände ju verkligen ”vad ska de tänka, varför gör jag det här? Jag kan inte sjunga det här.” Men jag tycker att det är så roligt för folk tror att jag är en provokativ person, men vad gör han då! Kolla på den här låten, den är så sjuk!

Men den var väldigt bra!

– Tack! Men jag tänker att den kanske inte kan spelas någonstans. Jag har gjort en låt som inte kan spelas i offentliga rum.

Se Little Jinders och alla de andras tolkningar av Tommy Nilssons låtar på premiären av Så mycket bättre, på TV4 och TV4 Play den 22 oktober klockan 20:00.

Fler lästips!

Little Jinder i Så mycket bättre: riktiga namnet, kända mamman & hitsen

Jill Johnson avslöjar sina skönhetsknep

Mest läst