Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Magnus Carlson om Så mycket bättre: "Har skitsvårt att kalla mig artist"

28 okt, 2016 
AvJoel Linde
Magnus Carlson berättar om sin motvilja att kalla sig själv för artist, om kontrollbehovet och hur han ser på att bli förväxlad med den andra artisten, Magnus Carlsson från Alcazar.
Annons
magnus-carlson-sa-mycket-battre

I andra avsnittet av Så mycket bättre får vi höra de övriga artisterna tolka Magnus Carlsons musik. På 90-talet slog han igenom med indierockbandet Weeping Willows, men har även släppt flera soloalbum, har ett till på väg, och spelar också med det nya bandet Magnus Carlson & The Moon Ray Quintet. Men trots att han sysslat med musik på heltid i 20 år har han svårt att kalla sig själv för artist.

– Jag har skitsvårt att säga att jag är artist för det känns så jävla pretentiöst. För mig är Danny en artist, för han har kanske vetat länge att han vill bli det, och han har lärt sig dansa och fan, han är ju bäst på allt den där jäveln. Han är ju fantastisk. Men jag har alltid sett det som något övergående som jag kan hålla på med ett litet tag för att det är kul, säger han till Femina.

Annons

– Jag har aldrig trott att någon har lyssnat, även om Weeping Willows har varit nummer ett på alla möjliga listor. Men det kommer väl från mitt The Smiths-lyssnande. So you go, and you stand on your own, and you leave on your own, and you go home, and you cry and you want to die.

Läs även: Detta är Magnus Carlson i Så mycket bättre

Men nu är du med i en av Sveriges största produktioner.

– Ja det var lite nytt för mig. Jag fattade inte att det var en så stor grej. Jag har inte följt programmet tidigare, jag har alltid varit ute och sjungit eller spelat skivor på lördagkvällar. Men nu kommer jag vara det, för nu vill man ju liksom se hur det här ska utveckla sig. Som kontrollfreak blir man en helt galen av en sån här produktion, vi har ju inte fått se något innan.

Magnus Carlson är främst musiker, men han har även haft mindre roller i två av regissören Mikael Marcimains filmer, Call Girl och Gentlemen. I den sistnämnda gjorde han även titelspåret.

Annons

– Det är ju ytterst små roller. Jag har väldigt svårt att spela en roll, men däremot kan jag sitta i en bil och röka en cigg och låtsas vara spanare och säga en sak, som i Call Girl. Men att ha en roll skulle jag inte klara, det vore ett hån mot skådespelarkåren.

Är du trött på att bli förväxlad med den andra Magnus Carlsson (från Alcazar och Barbados)?

– Jag har aldrig märkt av det, så nej. Däremot tycker jag att det är kul att vi heter samma, på ett corny sätt.

Magnus Carlson är den av deltagarna som kände den avlidne Freddie Wadling bäst, som ju skulle ha medverkat i programmet. Efter beskedet om Freddie Wadlings död medverkade Magnus i TV4 Nyhetsmorgon där han berättade att Freddies dag fortfarande kommer att visas, precis som det var tänkt.

– Det är Freddies familjs önskan att vi hyllar honom där, att vi gör ett hyllningsavsnitt helt enkelt, och det vill ju vi också göra så klart.

Läs även!

Annons