Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Malin Elmlid – den nyfikna bagaren

16 feb, 2015 
AvMats Bax
Malin Elmilds bok ”The Bread Exchange”
Annons
Malin Elmilds bok ”The Bread Exchange”
Fotograf: Oliver Helbig

Hennes nätverk The Bread Exchange har hittills genererat mer än tusen utbyten, ett bröd mot upplevelser och spännande möten med likasinnade. Allt av värde behöver inte ha en prislapp. Ett bröd bakat med kärlek och omtanke – så gott som ovärderligt.

Namn: Malin Elmlid

Gör: I grunden företagsekonom inom modebranchen, startade en blogg för att skriva om det som gör att livet känns som ett liv (och inte som ett jobb).

Livnär mig i dag på att skriva och hålla föredrag runt temat kvalitet och inspiration.

Annons
Malin Elmilds bok ”The Bread Exchange”
Fotograf: Mirjam Wählen

Mest känd för: Projektet The Bread Exchange, där jag bakar bröd och byter det mot vad som helst som kan inspirera mig – men inte pengar.

Aktuell med: Boken ”The Bread Exchange” (Norstedts)

Malin Elmilds bok ”The Bread Exchange”
Fotograf: Mirjam Wählen

Bor: Sedan 14 år i Berlin, Tyskland.

Annons

Familj: Min partner Alexander.

Bästa mjölet: Jag beställer färskmalet mjöl från Tysklands äldsta kvarn som ligger bakom hofbräuhaus i München; ”Künstmühle”.

Bästa bröd-upplevelsen: Antagligen den första skivan bröd efter ett långt ”low/no-carb-uppehåll”. När jag efter ett halvår utan bröd besökte Bo Bechs bageri och tog min första tugga av hans vita surdegsbröd (och åt upp hela brödet innan jag nått flygplatsen). Sen var jag fast. Och jag visste att jag måste lära mig baka precis så som Bo. Det var sju år sedan, i dag finns inte bageriet mer men Bo har en underbar restaurang i Geist.

Proffstips: Mina bröd är ju snarare små berättelser än komplicerade mästarbröd. Men även här gäller samma regel: använd alla dina sinnen och var lyhörd. Och kompromissa inte på dina grundläggande värderingar.

Malin Elmilds bok ”The Bread Exchange”
Fotograf: Fredrik Skogkvist

Bästa brödkryddan: Bread Exchange-brödet kännetecknas av salvia, men i ett rågbröd älskar jag bockhornsklöver, en klassiker från Sydtirol.

Tackar aldrig nej till: Smör. Och en nackmassage kanske.

Dold talang: Att se styrkor hos människor. Och att kunna se lärdomar i så kallade nederlag.

Redskap du inte vill vara utan: Egentligen klarar jag mig utan det mesta utom mina känslor och min nyfikenhet. Men en våg är rätt bra att ha när man bakar.

Låt dig inspireras av Malins nya bok The Bread Exchange (Norstedts). Vi lottar ut 3 exemplar av boken här »

Annons