Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Michelle Obama får egen Netflix-dokumentär

28 apr, 2020 
AvNina Nyström
Michelle Obama
Historien runt Michelle Obamas memoarer Becoming (Min historia på svenska) släpps snart som dokumentär på Netflix. Ta en tjuvtitt här!
Annons

Hösten 2018 släpptes Michelle Obamas mycket uppmärksammade memoarer Becoming (Min historia på svenska), som sålt i långt över 10 miljoner exemplar världen över. Nu ska efterspelet av boken bli en dokumentär på Netflix.

Handlingen i dokumentären Becoming

Dokumentären, som har samma namn som boken, baseras till största delen på erfarenheterna och mötena under bokturnén, då Michelle Obama besökte 34 städer i USA. I sitt sällskap hade hon bland annat dokumentärfilmaren Nadia Hallgren.

”Jag är så glad att få berätta att den sjätte maj släpper Netflix Becoming, en dokumentär av Nadia Hallgren som visar historierna om de fantastiska människor jag mött efter att mina memoarer släppts. I dessa svåra tider hoppas jag att ni kan hitta inspiration och glädje i den här filmen.”, skrev Michelle Obama själv i sociala medier i samband med avslöjandet.

Dokumentären kommer även att täcka in en del av historierna om familjen Obama som vi fick ta del av i boken. I sina memoarer delade Michelle Obama bland annat med sig av sin livsresa, hur tjejen från South Side Chicago kämpade och kom in på prestigeuniversiteten Princeton och Harvard. Och hur hon som advokat på advokatbyrån Sidley & Austin tog emot den manlige juristpraktikanten som en dag skulle bli USA:s 44:e president.

Annons

Paret Obamas fleråriga avtal med Netflix

Med stor sannolikhet finns det mer Obama-relaterat material att vänta framöver. Paret Barack och Michelle Obama skrev nämligen 2018 ett flerårigt avtal med Netflix via sitt produktionsbolag Higher Ground, där de fick i uppdrag att producera både dokumentärer och dramaserier för dem.

Becoming släpps alltså på Netflix den 6 maj.

Se trailern för Netflix-dokumentären Becoming här:

Foto: TT

Källa: CNN

LÄS MER:

Annons