DET SOM FÖRENAR Självklart har så viktiga personer som mor- och farföräldrar en given plats i ­litteraturen. I romanen Dagarna med farmor av ­Frédérique Deghelt (Lind & Co) lär den unga journalisten Jade känna sin farmor på djupet när den 80-åriga damen flyttar in hos henne i stället för på ett äldreboende. Kvinnorna förenas i sin kärlek till böcker, vilka ger dem kraft att leva och hitta kärleken.

DET SOM FÖRENAR
Självklart har så viktiga personer som mor- och farföräldrar en given plats i ­litteraturen. I romanen Dagarna med farmor av ­Frédérique Deghelt (Lind & Co) lär den unga journalisten Jade känna sin farmor på djupet när den 80-åriga damen flyttar in hos henne i stället för på ett äldreboende. Kvinnorna förenas i sin kärlek till böcker, vilka ger dem kraft att leva och hitta kärleken.

NYA ­KÄNSLOR Att få barnbarn är omtumlande, det vet Tomas Arvidsson som skrivit morfar/farfar.nu (Ica bokförlag). Själv säger han att han hade velat läsa just den innan han blev morfar. Det handlar om en morfars glädje och tillkortakommanden – och främst om den vidunderliga känslan av att stå inför ett litet underverk och få leva med det.

NYA ­KÄNSLOR
Att få barnbarn är omtumlande, det vet Tomas Arvidsson som skrivit morfar/farfar.nu (Ica bokförlag). Själv säger han att han hade velat läsa just den innan han blev morfar. Det handlar om en morfars glädje och tillkortakommanden – och främst om den vidunderliga känslan av att stå inför ett litet underverk och få leva med det.

HUMOR BLANDAT MED ALLVAR När Fredrik Backman sitter vid tangenterna blir det slagkraftigt formulerat. Min mormor hälsar och säger förlåt (Forum) handlar om sjuåriga Elsa och hennes bästa – och enda – vän, hennes galna mormor. Vi lovar att det vankas humor blandat med allvar i sann Backman-anda.

HUMOR BLANDAT MED ALLVAR
När Fredrik Backman sitter vid tangenterna blir det slagkraftigt formulerat. Min mormor hälsar och säger förlåt (Forum) handlar om sjuåriga Elsa och hennes bästa – och enda – vän, hennes galna mormor. Vi lovar att det vankas humor blandat med allvar i sann Backman-anda.

Av ELIN PERSSON