I juli 2016 hade Stranger things premiär på Netflix och sedan dess har serien blivit en av världens mest omtalade. Ett drygt år efter premiären släpptes säsong två, och i början av juli i år äntrade den tredje säsongen streamingtjänsten.

Sedan dess har det ryktats om att det även kommer komma en säsong fyra – och nu har detta äntligen bekräftats av Netflix själva.

En första teaser till nya säsongen har släppts

Netflix delade bland annat med sig av nyheten om den nya säsongen på sociala medier, och i samband med det uttalade sig även seriens skapare Matt och Ross Duffer i ett pressmeddelande:

”Hela teamet från Netflix har varit fantastiskt. Från vårt första pitchmöte till premiären av Stranger things 3, vilket ger oss den typ av stöd, vägledning och kreativ frihet som vi alltid har drömt om. Vi ser fram emot att få berätta många fler historier tillsammans – och vi börjar naturligtvis med att återvända till Hawkins”, skriver Matt och Ross Duffer.

Men även om de nya avsnitten inleds med en returresa till den fiktiva staden Hawkins verkar det inte som att hela berättelsen kommer att utspela sig där. Den första teasern till Stranger things nya säsong avslutas nämligen med texten: ”We’re not in Hawkins anymore”. Se hela klippet här:

När säsong fyra av Stranger things kommer att ha premiär har man ännu inte gått ut med. Men i en tidigare intervju med Poland In har skådespelaren Cara Buono, som spelar Karen Wheeler i serien, sagt att inspelningen kommer att påbörjas redan i oktober i år.

Foto: Netflix

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs mer:

Stranger things dubbat till skånska – så mycket roligare än originalet!

Årets 20 mest populära tv-serier – här är hela listan

Alla nya filmer och serier på Netflix i oktober 2019

Mest läst