Produktionen av den sjätte säsongen av House of cards pågår för fullt. Men nu kommer beskedet från streamingjätten Netflix: den sjätte säsongen blir också den absolut sista. Detta trots att serien, där bland andra svenska Joel Kinnaman medverkar, har varit en av Netflix absolut största succéer. Den har setts av miljontals människor och har Emmynominerats hela 52 gånger.

Beslutet om nedläggningen sammanfaller med sexanklagelserna mot Kevin Spacey, som ju spelar huvudrollen i House of Cards – Frank Underwood. I söndags anklagades Kevin Spacey för att ha gjort närmanden mot skådespelaren Anthony Rapp. Det hela ska ha inträffat för trettio år sedan, då Anthony Rapp bara var 14 år gammal.

Läs också: 7 Netflix-serier du måste se – och 7 du kan skippa

Kevin Spacey svarade på anklagelserna snabbt. På Twitter bad han om ursäkt och kallade det hela ett ”djupt opassande berusat beteende”. Samtidigt skrev han dock att han inte kunde minnas tillfället.

Enligt Variety har Netflix skrivit ett uttalande där det framgår att de är ”djupt bekymrade” över anklagelserna mot Spacey och att de har samlat hela House of Cards-teamet för att ”stötta sina medarbetare och se till att de känner sig trygga”.

Läs också:

Bästa tv-serierna just nu – redaktionens favoriter!

Lukas Moodysson gör svensk tv-serie för HBO

Strong Island på Netflix för högsta betyg

Netflix skildring av autism får stark kritik

Ny svensk dramaserie om sjuksköterskor

Foto Netflix
Artikeln publicerades först på ELLE.

Utvald läsning

Femina