The-Crown

Foto: Netflix

Jai Dattani, Netflix talesperson i Europa, svarar på frågor om hur vi svenskar, generellt, beter sig på Netflix.

Vad ser man helst, och varför?

– Serier som The OA, Orange Is The New Black, House of Cards, The Crown och Stranger Things faller svenskarna i smaken. Det ser vi tydligt, inte minst på sociala medier, berättar Jai Dattani.

Han fortsätter:

– Svenskarna gillar utländska serier, ni kan connecta med de flesta karaktärer, oavsett vilka länder de kommer ifrån, från karaktärerna i Narcos till de i The Crown.

Läs även Downton Abbey får fortsättning som film på bioduken

Vilken är din egen favoritserie?

– Jag är ju britt, så jag älskar The Crown. Serien är en riktig fest för ögat. Dessutom gillar jag att skådespeleriet är så subtilt, så smakfullt.

– Jag ser redan fram emot nästa säsong, där ju John F. Kennedy och Jackie Kennedy kommer att vara med.

Jai Dattani berättar vilka serier som svenskarna kan se fram emot i vår.

– Mer av allt såklart, The Crown kommer med en ny säsong, Stranger Things likaså. Men vi har också en ny serie som kommer, G.L.O.W, med Alison Brie, som jag tror att svenskarna kommer att älska. G.L.O.W står för Gorgeous Ladies of Wrestling och utspelar sig på 1980-talet. Den släpps i juni och är helt fantastisk. Det är stora hår, högt skurna gympadräkter och mycket av allt.

Jai fortsätter:

13 reasons why är också en serie som jag tror mycket på. Selena Gomez är med och skådespelar och producerar. Den är väldigt mörk och intensiv och handlar om varför en ung kvinna valde att begå självmord.

Foto Stella Pictures

Artikeln är ursprungligen publicerad på elle.se

Mest läst