Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Netflix nya true crime om mannen som erkände 600 mord

20 nov, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Snart har en ny true crime-serie premiär på Netflix. The Confession Killer handlar om Henry Lee Lucas som i början på 1980-talet erkände över 600 mord i USA.
Annons

Hur kan det komma sig att en enda man kan vilseleda polis och åklagare och få dem att tro på historier om att man har mördat flera hundra personer?

Det här kommer Netflix att undersöka närmare i den kommande true crime-serien The Confession Killer som har premiär i vinter. Här är allt vi vet om serien.

The Confession Killer handlar om Henry Lee Lucas

Serien kretsar kring fallet Henry Lee Lucas. Han satt i början på 1980-talet fängslad för tre mord – varav det ena på sin egen mamma – när han plötsligt började erkänna mord efter mord. Till slut hade han erkänt mer än 600 mord. Han blev slutligen dömd för endast elva av dem. Hade han talat sanning hade han varit USA:s värsta seriemördare genom alla tider.

I dokumentärserien får vi möta poliser, utredare, kritiker och anhöriga till hans påstådda offer som ger sin syn på hela historien kring Henry Lee Lucas och hur det kunde bli som det blev. Vad drev honom att erkänna alla morden och vad drev polisen att faktiskt tro på honom? Dokumentären innehåller också intervju- och förhörsmaterial med Henry Lee Lucas själv.

Annons

Likheter med Thomas Quick

Du har säkert insett att det finns flera likheter med en påstådd seriemördare som erkände ett flertal mord, en som senare visade sig vara en bluff. Thomas Quick erkände fler än 30 mord som det inte fanns några bevis för att han hade utfört, förutom just hans erkännanden.

Är fallet med Henry Lee Lucas ett liknande fall? Det finns en del som tyder på det. Precis som Thomas Quick kände sig Henry Lee Lucas sedd och omtyckt av poliserna när han erkände morden han anklagades för och det finns inga tekniska bevis mot honom.

Det verkar inte heller finnas några som helst likheter mellan morden han har erkänt, varken när det gäller offren eller tillvägagångssätten, vilket det brukar finnas om det handlar om en och samma mördare.

Det här har gjort att många är kritiska till att han faktiskt ligger bakom morden han har erkänt, bland annat anhöriga till offren.

Då har The Confession Killer premiär

Är du sugen på lite true crime i vinter? Då behöver du inte vänta så länge. Serien The Confession Killer har premiär på Netflix redan den 6 december och är uppdelad i fem delar. Men redan nu kan du få ett smakprov på serien genom att kolla på den helt nya trailern.

Foto: Netflix

 

Läs mer:

Annons