Det är nästan två år sedan Netflix lanserade funktionen att du kan se vissa filmer och serier offline. Netflix själva har dock känt att den här funktionen inte är tillräcklig och har därför lanserat en ny feature. Deras nya funktion kallas ”smart downloads”, skriver Refinery29.

Funktionen går ut på att istället för att du ska behöva sitta och ladda ner ett avsnitt i taget så kommer Netflix att göra det åt dig. Om du börjar titta på en ny tv-serie och laddar ner avsnitt, kommer Netflix sedan automatiskt ladda ner nästa avsnitt så fort du sett klart det första. Avsnittet du redan sett kommer också att raderas så du slipper få ett meddelande om att utrymmet är fullt.

Läs mer: Här är koderna som låser upp hela Netflix utbud

Det här görs dock inte utan wifi, utan så fort du får tillgång till wifi så kommer avsnittet du sett att raderas och nästa avsnitt att börja laddas ner – så du behöver inte oroa dig för att det kommer dra massa mobildata.

Om du inte vill ha ”smart downloads” kan du stänga av funktionen i inställningar. För tillfället finns funktionen bara Android-telefoner och surfplattor men ska senare i år även komma till iOS-apparater.

Läs mer:

Här är de 25 bästa serierna på Netflix

Bästa nya serierna på Netflix 2018

7 Netflixserier du måste se – och 7 du kan skippa!

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på FRIDA.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: