Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Nina Persson tillbaka med ny låt – gör duett med Julia Logan

08 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPetra Bindel.
The Cardigans-artisten Nina Persson har inte släppt musik på flera år – men nu är hon tillbaka.
Stjärnan släpper nu duetten One mile to heaven, en duett med stjärnskottet Julia Logan.
– Jag har inget primärt för mig på egen hand, så det kändes jättekul, säger Nina Persson till Femina.
Annons
7 svenskar som är heta i HollywoodBrand logo
7 svenskar som är heta i Hollywood

Med The Cardigans har Nina Persson, 47, sålt miljontals skivor och turnerat världen över. Men de senaste åren har hon valt bort musikbranschen, och inte släppt någon ny musik – tills nu.

Tillsammans med stjärnskottet Julia Logan har Nina Persson nu släppt duetten One mile to heaven. När Julia, tillsammans med musikern och producenten Daniel Bengtsson, hörde av sig till den rutinerade artisten med förslaget så blev Nina sugen direkt.

– Det är en cover som de tyckte skulle passa som duett, och jag har inget primärt för mig på egen hand, så det kändes jättekul. Det har ju varit lång tid utan att få spela också, det här var första gången efter allt pandemiskt, säger Nina Persson till Femina.

Nina Persson om nya låten

Efter att ha haft kontakt på distans under en period passade de på att boka en studio och spela in låten när Julia ändå hade en spelning i Malmö.

Julia Logan och Nina Persson i studion.

– Det var väldigt kul. Dagen efter åkte vi och plåtade bilder på en åker. Så det blev två dagar av umgänge – det är det bästa med det här jobbet, alla nya bekanta. Det är kul att göra musik och mötas när någon kommer med bra idéer, säger Nina Persson och konstaterar att hon har ett till samarbete planerat senare i hösten.

Annons

För en ny artist som Julia Logan är ett samarbete med en så erkänd artist som Nina Persson ett stort steg i karriären.

– Är det till någon hjälp så är jag glad för det. Men mest är jag intresserad av att jobba med spännande artister. När jag började i branschen var jag alltid yngst, och nu är jag oftast äldst. Primärt är det kul att göra musik med bra människor, säger Nina Persson.

Därför vill Nina Persson inte göra ny musik

Den som hoppas på ett nytt album med Nina Persson blir dock besviken – hon har inga planer på att släppa något eget projekt den kommande tiden.

– Jag har alltid lust för musik, men jag har ingen ambition att göra något eget, jag är lite trött på branschen. Jag brukar inte skriva musik om jag inte har en plan för det.

Istället har Nina Persson tagit på sig en lärarroll, och undervisar emellanåt konstnärsstudenter i Köpenhamn.

– Jag undervisar inte i musik, jag kan inte musik på ett så akademiskt plan. Men ibland undervisar jag i ett ämne som heter konstnärligt utvecklingsarbete, som är ett jättebra ämne som inte så många har. Det handlar om att förvalta studenterna konstnärsskap. Det är lätt att det blir överväldigande med all inlärning, så då har jag en slags coachfunktion ibland.

Annons