3:39

Efter reklamen: Abba släpper ny musik efter 40 år!

(3:39)

När punkrockgruppen Noice bildades 1977 hade de sex intensiva år framför sig, till det att bandets originaluppsättning splittrades 1982, efter fyra album tillsammans. Sedan dess har bandet fortsatt i perioder och andra konstellationer.

Nu har det satts upp en rockmusikal om det ikoniska bandets första år tillsammans, med skådespelare som Charlie Gustafsson från Vår tid är nu. Noice-basisten Peo Thyrén, 59, såg föreställningen redan innan den hade premiär.

– Det känns väldigt surrealistiskt och väldigt roligt. Förhandsvisningen var första gången jag såg musikalen och är fortfarande omtumlad och knockad över hur otroligt bra jag tycker den blev. Jag blir väldigt rörd på flera olika plan av den, säger Peo Thyrén till Expressen.

Mona Seilitz stora sorg i livet – fram till sin död

Noice-basistens tårar

Parallellt med alla framgångar kämpade bandet med ett mörker, bestående av både missbruk och psykisk ohälsa. Peo hyllar musikalens förmåga att balansera mellan humor och allvar, samtidigt som det är jobbigt för honom att se.

– Jag tycker att de lyckas kommunicera och adressera den grejen på ett sätt som känns väldigt schyst, balanserat och vettigt. Men det är ju jobbigt för mig att se det, det är det. Man börjar ju grina liksom. Det är jättejobbigt att se, säger han till Expressen.

Lasse Lindroth fick aldrig träffa sin dotter – dog 3 veckor efter sitt bröllop

I vanliga fall tänker Peo inte tillbaka så ofta på sin ungdomstid i bandet, eftersom det gått närmare 40 år.

– Nej det gör jag egentligen inte alls så ofta för det har ju gått så lång tid. Men nu när jag satt och såg förhandsvisningen blir det ju att man får det rakt upp i ansiktet och det är tufft.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina