Fredagen den 22 mars händer det. Då kommer äntligen den andra säsongen av The OA på Netflix. Och som vi har väntat–  i två och ett halvt år!

Netflix-serien The OA kom bara några månader efter den första säsongen av Stranger Things, och folk var snabba att dra paralleller mellan serierna. De bägge huvudpersonerna tycks nämligen besitta förmågan att röra sig mellan dimensioner – och båda blöder näsblod i tid och otid. Dessutom förekommer till och med en scen i första säsongen av The OA där Stranger Things faktiskt visas på en tv.

Recap: Säsong 1 av The OA

Men tanke på hur länge sedan den första säsongen kom kan det sitta fint med en liten recap. Här är en som beskriver handlingen i stora drag:

Huvudpersonen Prairie Johnson dyker, under mystiska omständigheter, upp i sin hemstad efter att ha varit försvunnen i sju år. På ryggen har hon märkliga ärr och trots att hon har varit blind sedan tidig barndom kan hon plötsligt se. Hon berättar varken för sina föräldrar eller för FBI om vad som har hänt eller var hon har varit. I stället delar hon med sig av historien för fem främlingar med anknytning till den lokala skolan.

Säsongsavslutningen ledde i stort sett till en tsunami på Twitter där folk skrek ut sin frustration och chock i versaler. Minns du inte? Här är ett klipp som ger en ganska stark sammanfattning.

Det händer i säsong 2 av The OA

I den andra säsongen av The OA rör sig Prarie i en helt ny dimension – i vilken hon är rysk arvtagerska. I den andra dimensionen är hon återigen tillfångatagen av Hap. Samtidigt letar polisen efter en försvunnen tonåring. Många trådar att hålla reda på? Klarade vi av att förstå den första säsongen så ska vi vi nog klara den här med.

Här trailern till The OA säsong 2

Läs mer:

Trailer och premiärdatum för The Handmaid’s tale säsong 3

Se den officiella trailern till Stranger Things säsong 3