Nu kommer filmen om plussize-superhjälten Zephyr

Hört talas om kurviga superhjälten Faith Herbert? Inte vi heller, men det var på tiden! Hon är faktiskt en etablerad superhjälte hos amerikanska serieföretaget Valiant ända sedan 1992. Före sin tid får man åtminstone säga – hurra för det! Och nu verkar det som att det är dags för Faith Herbert att ge sig ut på ett segertåg på biosalongerna världen runt.

Läs även: Barnen fick i uppdrag att ”rita en vetenskapsman” – här är resultatet!

Det är Sony Pictures som ryktas ha satt igång arbetet med en live-actionfilm där Faith, vars superhjältenamn är Zephyr, har huvudrollen. Det här är ett stort och positivt steg för inte bara superhjältarnas snäva ideal, utan också för kroppsnormer generellt.

Det är ännu inte känt vare sig när filmen kommer att ha premiär eller vem som kommer spela den prestigefyllda huvudrollen.

Faith är en käck typ som gillar lite smånördiga saker, däribland serietidningar och science fiction. Hon blev föräldralös som liten, och fann tröst i serietidningarnas fantasivärld. Nu utnyttjar Faith Herbert sina superkrafter till att skydda Los Angeles och när inga uppdrag kräver hennes närvaro arbetar hon som journalist.

Första gånger Faith Herbert gjorde entré var i populära serieboken Harbinger som handlar om ett gäng lite utstötta ungdomar som alla har superkrafter. Senare fick hon en egen serie, vid namn kort och gott – Faith. Här kan du läsa första numret av Faith.

 

Läs också: 12 skäl till att alla mammor superhjältar

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: