Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Ny dokumentär om Anna Nicole Smith visar sanningen

19 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det har gått 15 år sedan Anna Nicole Smith gick bort, men fortfarande fortsätter hennes liv fascinera.
Nu produceras det en dokumentär om skandalmodellens liv och tragiska död på Netflix.
– Nu känns som rätta tillfället att återbesöka ännu en vacker ung kvinna vars liv har rensats och slutligen förstörts av vår kultur, säger regissören till Variety.
Annons
5 nyheter på Netflix i novemberBrand logo
5 nyheter på Netflix i november

Anna Nicole Smith var Playboy-modellen, skandalprinsessan och realitystjärnan som gick bort tragiskt bara 39 år gammal 2007. Nu blir hennes liv en ny dokumentär på Netflix, i likhet med artister som Britney Spears och Janet Jackson.

Dokumentärfilmen, som fortfarande inte har en titel, kommer innehålla aldrig tidigare visat material från en dokumentär som aldrig släpptes, om en ung Smith som försöker balansera sitt moderskap med kändisskapet. Netflix har inte heller gått ut med när dokumentären kommer visas, skriver Variety.

Anna Nicole Smith slog igenom som modell för Playboy och märket Guess, och orsakade en mediestorm när hon gifte sig med den 89 år gamla oljemiljardären J. Howard Marshall II. När hon väl hade hamnat i rampljuset så fortsatte det bara för Anna Nicole, som blev återkommande förstasidesstoff i USA efter makens död, när hon skulle ärva hans pengar och hamnade i rättstvister där hon till slut fick 4,3 miljarder. Därefter följde berättelser om ett skenande drogmissbruk, infekterade vårdnadstvister och sonens bortgång.

Anna Nicole Smith 1992.

Sonen dog ett år före Anna Nicole

1986 födde Anna Nicole Smith, då 19 år gammal, sonen Daniel. Daniel syntes emellanåt i sin mammas realityserie The Anna Nicole show, men bara 20 år gammal dog han av en drogöverdos 2006 – bara månader efter att lillasystern Dannielynn Birkhead föddes. 2007 hittades Anna Nicole Smith död i ett hotellrum i Florida, och hennes död tillskrevs en överdos av receptbelagda läkemedel.

Annons

Dokumentären om Anna Nicole Smiths tragiska liv kommer regisseras av Ursula Macfarlane, och precis som i dokumentärerna om Britney Spears kommer tabloidkulturen och paparazzis hamna i fokus.

– Jag tog mig an Anna Nicoles berättelse som en episk saga. Hur kan någon med så mycket karisma och skönhet som får en att tappa hakan, med hela världen för sina fötter, falla så djupt på så kort tid? Nu känns som rätta tillfället att återbesöka ännu en vacker ung kvinna vars liv har rensats och slutligen förstörts av vår kultur, säger hon till Variety.

Annons