Nicolas Cage och Joe Exotic

Huvudrollen som Joe Exotic axlas av ingen mindre än Nicholas Cage. Och visst är det en klockren casting, Nicholas Cage har porträtterat åtskilliga speciella karaktärer under åren. Det är däremot faktiskt premiär i seriesammanhang för Nicholas Cage, som även kommer att vara en av seriens producenter. 

Joe Exotic själv hade däremot enligt uppgift hoppats på att det skulle bli Brad Pitt eller David Spade som fick rollen. Även Kevin Bacon och Orlando Bloom ska ha uttryckt en önskan om att få spela Joe ”Exotic” Maldonado-Passage.

nicholas cage

Nicholas Cage har fått den äran.

Skillnaden mellan Tiger King och den kommande serien

Många av detaljerna är fortfarande hemliga och det är till exempel ännu inte bestämt var och när serien kommer att sändas, men det kommande projektet beskrivs som en manusstyrd produktion, vilket får det att låta som mer av en klassisk dramaserie.

Det vi vet är att den kommer att baseras på Leif Reigstads artikelserie i Texas Monthly: Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild.

Så blev Joe Exotic den han är

Pitchen är: ”Joe Schreibvogel är en excentrisk ägare av ett exotisk zoo i Oklahoma, som kämpar för att behålla sin park – om han så riskerar att bli galen (vissa anser eventuellt att det tåget redan har gått).

Serien kommer också att utforska vad som egentligen drev Joe Schreibvogel till att bli den otroligt unika karaktären Joe Exotic och faktiskt till slut förlora sig själv i den karaktär han själv skapat.

Joe Schreibvogel dömdes 2019 för 17 fall av djurmisshandel och anstiftan till två mord. Han avtjänar just nu ett 22-årigt fängelsestraff.

Foto: Netflix

Källa: Variety

LÄS MER:

Såld på Tiger King? Här är 8 galna true crime-tips på Netflix

Redan sett Tiger King? Nu släpps The Innocence Files på Netflix

Kändisarna som börjat sina karriärer i realityserier

Mest läst