Har du någon gång fastnat framför ett naturprogram har du med största sannolikhet en relation till Sir David Attenborough, 92. Eller snarare till hans röst. Med sin varma, närvarande stämma och humoristiska berättarteknik har han fängslat en hel värld i över 60 år.

Nu kommer hans nya dokumentärserie till Netflix. I Our Planet får vi följa med på en otrolig resa till mer än 50 länder på samtliga kontinenter. Sir David Attenborough guidar oss genom exotiska regnskogar och arktisk ödemark, över vidsträckta savanner och ner i havens mörka djup.

Our Planet vill bidra till samhällsdebatten

Serien är en vacker hyllning av vår häpnadsväckande värld. Men samtidigt ett bidrag i samhällsdebatten och en viktig påminnelse om hur olika miljöer hänger ihop och är helt avgörande för allt liv.

”Viktiga ekosystem runt om i världen är hotade. Det vi gör de närmaste 20 åren kommer att avgöra framtiden för allt liv på jorden”, konstaterar Sir David Attenborough i serien.

David Attenborough I Netflix nya serie Our Planet

Älskad för sin röst. Sir David Attenborough, 92, i Netflix nya satsning Our Planet.

Bakom Netflix nya satsning hittar vi samma succéteam som skapat tidigare dokumentära framgångar som Planet Earth och Den blå planeten. 

Seriens åtta avsnitt tog hela fyra år att fullborda och sysselsatte ett filmteam om 600 personer bestående av några av världens främsta naturfilmare. I den första delen får vi en djupare inblick i Brasiliens levande regnskogar och får följa med till den arktiska ögruppen Svalbard. Med hjälp av den senaste 4K-kameratekniken har teamet fångat sekvenser som aldrig tidigare filmats.

Förutom den engelska originalversionen med David Attenborough kommer Our Planet att ges ut på tio andra språk. I den  spanska versionen är det skådespelerskan Penélope Cruz som axlar röstskildringen.

Our Planet har världspremiär på Netflix 5 april. Till dess håll till godo med trailern som inte kan beskrivas som annat än magnifik.

Trailer: Our Planet

Läs mer:

Snart kan det vara slut på snyltandet på andras Netflix-konton

Bli mer klimatsmart – 5 tips

Klimatsmart mat – experternas allra bästa tips

Mer läsning

Femina