Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteratur

Reese Witherspoon gör två romantiska komedier för Netflix

14 maj, 2020 
AvLovisa Svedlund
Reese Witherspoon på röda mattan
Reese Witherspoon går över från HBO till Netflix för att skådespela i två nya storsatsningar. Här är allt vi vet om filmerna – och det låter väldigt lovande!
Annons

Skådespelerskan Reese Witherspoon som nyligen synts i storsatsningar på HBO och Hulu, byter uppdragsgivare. Nu tar hon med sina talanger till streamingjätten Netflix – och gör två nya storfilmer.

Reese Witherspoon gör två romantiska komedier för Netflix

Stjärnans nya projekt är två romantiska komedier som ska produceras exklusivt för Netflix, rapporterar Deadline. Därmed går skådespelerskan, känd för roller i bland annat Sweet Home Alabama och Just Like Heaven, tillbaka till sina romcom-rötter inom filmen.

REESE Witherspoon på röda mattan
Skådespelerskan filmar två nya romantiska komedier för Netflix.

Den första filmen skådespelerskan ska göra för Netflix har titeln Your Place or Mine. Filmen har skrivits och ska regisseras av Aline Brosh McKenna, skapare av bland annat Djävulen bär Prada. I handlingen kommer man få följa en relation på distans mellan en ensamstående mamma och hennes bästa vän .

Annons

Reese Witherspoons andra projekt för Netflix blir en romantisk komedi baserad på romanen The Cactus, av författaren Sarah Haywood. Storyn kretsar kring 45-åriga Susan Green vars perfekt organiserade liv vänds upp och ned när hon plötsligt blir gravid. Huvudkaraktären i boken är brittisk – och om Witherspoon ska göra en dialekt i filmen eller inte har ännu inte avslöjats.

Netflix om samarbetet med Witherspoon

Det blir inte första gången som Reese Witherspoon skådespelar i en historia byggd på en roman. Även succéserien Big Little Lies där skådespelerskan har en av huvudrollerna bygger på en bok från början, liksom miniserien Little Fires Everywhere som släpptes i mars 2020, där stjärnan också har en roll.

Netflix säger i ett pressmeddelande att de är glada att nu få samarbeta med skådespelerskan.

”Reese och hennes team på Hello Sunshine har gjort ett storartat avtryck i branschen”, säger Scott Stuber, chef för Netflix’s original films.

Källor: Deadine, refinery29

Foto: TT

LÄS MER:

Annons