23-åriga Sabina Ddumba säger att hon har lätt att ryta ifrån när det behövs, men ibland tystnar även hennes röst. Trots att det enda hon vill är att skrika rakt ut.

– Trots att jag ser mig själv som en envis tjej med en stark personlighet så finns det moments när allt det där bara försvinner på mindre än en halv sekund. Plötsligt blir man bara så himla liten, mindre än en smula, och det är läskigt. Man tappar både talförmågan och makten över sig själv, säger hon.

Läs också: Icona Pop om #metoo och skivbolagschefen som tjatade om att få ligga

Ddumba syftar på alla de berättelser om sexuella trakasserier och ofredanden som har framkommit i och med hashtagen metoo. Hon känner igen sig i många av historierna och var själv på väg att ansluta sig till hashtagen, men hon fastnade för att hon helt enkelt inte visste vilken av erfarenheterna hon skulle välja.

– Where to start? I have no idea. Jag satt och skrev och suddade: ”När jag var…” Nej, inte den gången. ”En gång när…” Nej, skit samma, inte den gången. ”En gång på tunnelbanan…” Du vet? Det har hänt så mycket skit så jag visste liksom inte vad jag skulle välja.

Läs också: Här är deltagarna i Så mycket bättre 2017

Hon berättar om ett tillfälle på tunnelbanan när det var trångt och mycket folk.

– Då var det en man som stod och juckade på mig, och jag minns att jag tänkte: ”Alltså, förlåt, HÄNDER det här?! Är det på riktigt någon som tänker att det här är normalt?”

Vad tycker du om hashtagen metoo?

– Jag tycker att det är så sjukt att man ska behöva en sådan här hashtag, alltså det är ju bra att den finns, men det är sjukt att det ska krävas för att få folk att fatta. Det här ska ju vara självklart!

Läs också: Kravlistan till männen efter #metoo-kampanjen: ”Sluta våldta oss för fan”

Artikeln publicerades först på ELLE.