I slutet av mars hade Tiger King premiär på Netflix, en osannolik dokumentär om djurparksägaren Joe Exotic som just nu avtjänar ett långt fängelsestraff för anstiftan till mord. Serien är en av streamingtjänstens största true crime-succéer någonsin och har toppat tittarlistor i flera länder, bland annat i Sverige och USA.

Bara några veckor efter premiären släpptes en uppföljare till Tiger King, ett specialavsnitt där flera medverkande ställt upp på nya intervjuer:

The Tiger King and I – ett specialavsnitt av Tiger King som leds av Joel McHale, med helt nya intervjuer med John Reinke, Joshua Dial, John Finlay, Saff, Erik Cowie, Rick Kirkman, samt Jeff och Lauren Lowe – premiär den 12 april”, skrev Netflix på Twitter tidigare i april.

En bild på Joe Exotic i tv-serien Tiger King på Netflix.

Tiger King med fängslade Joe Exotic är en av Netflix största tittarsuccéer.

Tiger King är dock inte den enda skruvade dokumentären som finns på Netflix. Genom åren har streamingtjänsten producerat och köpt in en rad sevärda true crime-titlar, bland annat Evil Genius och Operation Odessa.

Vi har samlat ihop de absolut galnaste dokumentärerna att sätta tänderna i om du redan sett Tiger King – kolla in vår lista nedan!

8 skruvade true crime-dokumentärer på Netflix

Belief: The Possession of Janet Moses 

Handling: Den skrämmande berättelsen om Janet Moses, en ung kvinna i Nya Zeeland vars psykiska hälsa försämras kraftigt under 2007. Men Janet får ingen professionell vård. Familjemedlemmarna är nämligen övertygade att hon blivit besatt av en ond ande – som bara kan drivas ut med hjälp av exorcism.

Evil Genius

Handling: Torsdagen den 28 augusti 2003 kliver pizzabudet Brian Wells in på en bank i Pennsylvania med en bomb fastspänd runt halsen. Det blir starten på en bisarr brottshistoria som snart visar sig vara märkligare än någon kunnat föreställa sig.

How to Fix a Drug Scandal 

En bild från den amerikanska dokumentären How To Fix a Drug Scandal som finns på Netflix.

Det amerikanska rättssystemet ställs helt på ända i den nya dokumentären How To Fix a Drug Scandal.

Handling: När två amerikanska labbkemister grips för chockerande brott får det oanade konsekvenser som berör tusentals rättsfall. Dokumentärserien, som hade premiär den 1 april i år, har av många tittare beskrivits som ”ännu galnare än Tiger King”.

Murder Mountain 

Handling: I Humboldt County finns några av USA:s största illegala marijuanaodlingar. Enorma summor pengar står på spel i området, som även har högst antal försvunna personer i hela Kalifornien. En av dem är Garret Rodriguez, en 29-årig man vars försvinnande skakar samhället i grunden.

Operation Odessa

Handling: Miami, 1990-tal. Den osannolika historien om en rysk maffiamedlem, en kubansk spion och en ohederlig bilförsäljare som får i uppdrag att sälja en sovjetisk ubåt till en colombiansk knarkkartell. Vad ingen vet är att männen planerar att lura såväl ryssarna som colombianerna, en farlig blåsning som mycket väl kan kosta dem livet.

The Legend of Cocaine Island

Handling: Någonstans i Karibien finns kokain värt 2 miljoner dollar nedgrävt – i alla fall enligt legenden. En desperat familjefar i stort behov av pengar bestämmer sig för att hitta knarkgömman och drar ihop ett omaka gäng till sin hjälp.

White Boy 

Handling: 1988 grips den 17-årige pojken Richard Wershe Jr, eller White Boy Rick som han också kallas, för knarksmuggling. Tonåringen åker fast med hela 8 kilo kokain och misstänks styra en knarkliga i Detroit, anklagelser som kommer att förändra hans liv för alltid.

Wild Wild Country

En bild från Wild Wild Country, en true crime-dokumentär som du kan se på Netflix.

Wild Wild Country är en true crime-dokumentär som du kan se på Netflix.

Handling: Emmy-belönad dokumentärserie om en kontroversiell sekt som anlägger en hel stad i Oregon, något som får lokalinvånarna att se rött. Konflikten blir snabbt infekterad och det dröjer inte länge innan den utvecklats till en nationell skandal.

Foto: TT//Netflix

LÄS MER:

De bästa filmerna 2020 som baseras på en sann historia

17 riktiga feel good-filmer som du kan se på Netflix

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

Mest läst